IDITE U AMBULANTU UKOLIKO IH UOČITE: Ova tri simptoma ukazuju na to da imate omikron, a ne prehladu

Autor:

Vesti

17.01.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omikron varijanta koronavirusa daje mnoge simptome slične običnoj prehladi, pa se postavlja pitanje kako napraviti razliku i znati da li da odete u kovid ambulantu, ispred kojih su ovih dana u Srbiji veliki redovi i izložiti se riziku od zaražavanja, ili ipak ostati kod kuće i lečiti prehladu.

IDITE U AMBULANTU UKOLIKO IH UOČITE: Ova tri simptoma ukazuju na to da imate omikron, a ne prehladu

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Kovid ambulanta

Stručnjaci su u praksi utvrdili tri simptoma koje daje omikron, a koja se ne pojavljuju kod prehlade.

- Jedinstvena karakteristika korone je gubitak čula mirisa i ukusa, što nećete naći kod virusa prehlade - rekao je dr Hai Šao, lekar za infektivne bolesti u medicinskom centru Šarp Čula Vista u San Dijegu za CBS 8, i dodao da je druga stvar da obična prehlada ne izaziva jaku groznicu i tešku glavobolju, što su kod omikrona preovlađujući simptomi.

- Ako imate te simptome, mnogo je verovatnije da ste dobili kovid nego virus obične prehlade - rekao je Šao i podsetio da slični simptomi omikrona i prehlade uključuju temperaturu, upalu grla, a kako bolest napreduje, i kašalj, kratak dah i otežano disanje, navodi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading