DOSAD JE SPASIO PREKO 30 LJUDI, A POSLEDNJI PUT PRE 2 DANA: Samo dvoje mu se javilo nakon što ih je izvukao iz reke

Autor:

Vesti

15.01.2022

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni alas i vlasnik restorana na obali Dunava Renato Grbić je poslednjih godina iz Dunava spasao više od trideset ljudi, a poslednji put je to bilo pre dva dana.

DOSAD JE SPASIO PREKO 30 LJUDI, A POSLEDNJI PUT PRE 2 DANA: Samo dvoje mu se javilo nakon što ih je izvukao iz reke

Foto: TV Pink/printscreen

Generacije porodice Grbić se bave ribolovom. Renato je prvi put spasao nekoga iz reke pre više od 20 godina i, kako kaže, nisu svi bili srećni i zahvalni zbog toga.

- Bilo je to pre 20 i nešto godina kada sam se sa bratom od strica vraćao sa pecanja. Vraćajući se ka Pančevačkom mostu nešto je palo u vodu. U pitanju je bio momak tada mojih godina koga smo posle kraćeg ubeđivanja uvukli u čamac - rekao je Grbić u gostovanju na RTS-u.

Kako je on naveo, sva spasavanja u kojima je učestvovao bila su iz čamca jer bez obzira na to koliko ste dobar plivač to je jedina šansa da se stigne do osobe koja skoči u reku da se spase, zbrine i utopli do dolaska hitne službe.

- Mnogi od njih nisu želeli da budu spaseni. Zahvalnost mi ne treba, jedino bih voleo da ih posle vidim, da popričamo o problemima zbog kojih su se odlučili na takav korak. Ali samo dve osobe su se kasnije javile. Dve devojke, jedna me je zvala i na svadbu, dobila je i dete. Druga je devojka koja je skočila sa nepunih 16 godina, i ona se javlja, dolazila je sa majkom. I niko više - kazao je Renato.

On navodi i da je i sam, bez obzira na iskustvo, dva puta mogao da se udavi u reci.

- Uvek se uči o životu na reci, ona mora da se poštuje. Dunav ne prašta bez obzira na iskustvo. I ja sam zbog brzopletosti bio u situaciji da se udavim par puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading