POSLE NAŠEG TEKSTA STIGLA POMOĆ ZA PETORO MALIŠANA: Đorđe ulepšao Božić siročićima iz Lešnice!

Autor: D. PETROVIĆ

Vesti

09.01.2022

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad sam pročitao tekst u Srpskom telegrafu i na sajtu Republika o petoro siročića iz sela Joševa, jedva sam zadržao suze. U trenutku su mi se vratile stravične slike moje saobraćajne nesreće: udar, mrak, bolnica, grčevita borba za život, u kojoj sam, maltene, bio otpisan, operacije, ne znam im ni broj, dugotrajan oporavak, svest da više nikad neću biti onaj stari...

POSLE NAŠEG TEKSTA STIGLA POMOĆ ZA PETORO MALIŠANA: Đorđe ulepšao Božić siročićima iz Lešnice!

Foto: Privatna arhiva

Đorđe Milićević, potpredsednik SPS i šef poslaničke grupe socijalista u Narodnoj skupštini, nije mogao da ostane ravnodušan na sudbinu petoro dece Gorana Mršića (49), koji je pre šest meseci stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Tekeriša. Goran je imao sina i ćerku iz prvog braka i još troje mališana iz braka s Ljiljanom Mršić (32). Ona je takođe teško povređena u udesu kada se kombijem sa Goranom i drugim radnicima vraćala iz nadnice.

Kako kaže Goranov otac Živadin (69), Ljiljana zbog teških povreda ne radi, pa se ona i deca, uz njegovu podršku, bukvalno bore za goli život. Naš list objavio je tekst o njima i apel za pomoć.

Republika

Foto: Tanjug

Đorđe Milićević

Prvi se javio upravo Đorđe Milićević, pogođen teškim usudom, posebno najmlađih mališana Milice (12), Danijele (8) i Tee (6). Već dva dana kasnije odneo je dedi Živadinu paketiće za svu decu i pomoć, sa porukom da će i dalje biti tu kad god zatreba.

- Vaš tekst me je posebno ganuo i podsetio na pretežak period kroz koji je prolazila moja porodica nakon saobraćajne nesreće koju sam doživeo. Sećanja su mi se vraćala u slikama, kao i bol koji sam osetio, setivši se kroz šta je sve prolazila moja porodica, prevashodno ćerka Iva, koja tada nije imala ni 15 godina. Otkako sam nastavio da živim, kad god pogledam malu decu kako se igraju, kako ne razmišljaju o problemima odraslih, dođe mi da zaplačem. Moja ćerka taj momenat nije imala. Deca moraju da imaju detinjstvo, a ne da prerano sazre. Zato sam želeo da ohrabrim ovu porodicu - rekao nam je Milićević.

Deda Živadin: Vratio mi veru u ljude

Živadin Mršić ne krije koliko je ganut:

- Bog je pogledao Goranovu decu. Mnogo sam se obradovao zbog unučića jer su paketiće dobili za Božić. Oni su bili kod majke u Jadranskoj Lešnici, ali istog dana smo organizovali da im se pokloni odnesu pošto sam ja bolestan i nisam mogao iz kuće. Lepo je kada se ljudi sete onih koji nemaju mnogo, posebno za praznike. Zahvalan sam Đorđu, vratio mi je veru u ljude.

Opisujući susret s ocem i bratom Gorana Mršića, kaže:

- Deca su bila u Lešnici, ali se iskreno nadam da sam uspeo da im učinim ovaj praznik, koliko je to moguće, srećnijim i radosnijim i da im ulijem bar malo vere u neko bolje vreme. Neka ovo bude prvi korak ka onome što vrlo često pominjemo kao floskulu: "Naše malo nekome znači mnogo". Žao mi je što nisam video dečicu, ali ću se svakako vratiti kod ove porodice i nastaviti da im pomažem koliko budem mogao

Bio na ivici života i smrti

Đorđe Milićević bio je i bukvalno na ivici života i smrti nakon stravične saobraćajne nesreće u novembru 2018. Posle niza teških operacija i dugotrajnog oporavka, korak po korak, vratio se normalnom životu. Dve godine nakon nesreće ispunio je sebi najveću želju i ponovo, makar nakratko, zaigrao fudbal na parketu valjevske sportske hale, što je ovekovečeno u novogodišnjem broju Srpskog telegrafa prošle godine. Time je, simbolično, označio da je konačno pobedio, mada će posledice nesreće nositi do kraja života.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading