Za školu, puteve i sportsku dvoranu 170 miliona dinara!

Autor:

Vesti

22.12.2017

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanacija puteva, rekonstrukcija sportske hale, obnova škole, uređenje površina samo su neki od projekata u opštini Kostolac koji su realizovani u poslednje vreme. Opštinska kasa nikada nije bila teža, čak 600 miliona dinara. Njenih 330 miliona, koliko je iznosio budžet u 2017. godini, i 270 miliona direktnih investicija od grada Požarevca omogućilo je da ova opština postane jedno veliko gradilište.

RepublikaFoto: Promo foto
Asfaltiranje puteva

Prema rečima gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića, na teritoriji Kostolca sprovedene su višemilionske investicije, što nije bio slučaj decenijama unazad.

330 miliona dinara iznosio budžet opštine u ovoj godini

RepublikaFoto: Promo foto
Moderno: Najsavremenija sala

NAJSAVREMENIJA ŠKOLA

Najveća investicija je obnova Osnovne škole "Jovan Cvijić", vredna 100 miliona dinara. Sredstva je obezbedila Vlada Srbije, a renovirane su sve učionice, hodnici i toaleti, zamenjen parket u sali, a sve kako bi 1.200 učenika imalo najbolje uslove za nastavu.

Završetkom radova kostolačka osmoletka postala je jedna od najsavremenijih obrazovnih ustanova u Srbiji koja, pored toga, može da se pohvali i uspešnim đacima. Naime, prema rečima direktora ove obrazovne ustanove Serdža Krstanoskog, to je peta škola u Srbiji po uspesima u školskom sportu, to jest po rezultatima u gimnastici, fudbalu, rukometu.

Kostolačka osmoletka sada je jedna od najsavremenijih obrazovnih ustanova u Srbiji

Potpuno je sređena i sportska hala. Zamenjen je krov, uređena fasada, renovirane svlačionice, zamenjena PVC stolarija, sanirani mokri čvorovi, parket je hoblovan i sveže lakiran, a u radove je uloženo 11,5 miliona dinara. Po završetku obnove objekat je dobio sasvim nov enterijer, koji može da zadovolji standarde za održavanje velikih sportskih takmičenja.

Sportska hala posle rekonstrukcije ispunjava sve uslove za održavanje velikih sportskih takmičenja

RepublikaFoto: Promo foto
Ovako je izgledalo nekada

TERENI I PUTEVI

U uređenje prostora između Osnovne škole "Jovan Cvijić" i stadiona i parka kod Doma omladine uloženo je oko 30 miliona dinara.

Napravljena je trim-staza i dečje igralište sa tartan podlogom, postavljene fitnes sprave, stolovi za šah, košarkaški teren sa pratećim elementima, osvetljenje, parking, javne česme i zelenilo.

270 miliona dinara su direktne investicije grada Požarevca

U potpunosti je rekonstruisano i asfaltirano više od 30 ulica u svim mesnim zajednicama. U 2017. je za te namene izdvojeno 42 miliona. Kako navode u opštini, planovi za narednu godinu su nastavak uređenja komunalne infrastrukture, unapređenje putne mreže, širenje kanalizacione i toplifikacione mreže.

Ulaganja u brojkama
100 miliona za OŠ "Jovan Cvijić"
11,5 miliona za sportsku halu
30 miliona za uređenje prostora oko škole, stadiona i za park
42 miliona za putnu infrastrukturu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading