U EU SA INSTANT VIZOM: Nova pravila za putovanja u 2022. godini

Autor:

Vesti

04.01.2022

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ulazak u neku od zemalja Evropske unije, građanima Srbije od naredne godine biće potrebna dozvola ili „instant viza“ koja će koštati sedam evra.

U EU SA INSTANT VIZOM: Nova pravila za putovanja u 2022. godini

Foto: Wikipedia

- Ovo se pre svega odnosi na zemlje Evropske unije. Procenjuje se da će one koštati 7 evra. Radiće se preko aplikacije. Odnosi se samo na prvi ulazak u zemlju. Definitivno je da će se putovanja obavljati kao i prošle godine - rekao je Milan Vasić, direktor turističke agencije.

Milan Vasić dodaje da su putnici već navikli na sve izmene i da očekuje veći broj putnika i građana koji putuju.

- Sama aplikacija će se koristiti veoma lako. Putnici su već navikli na takve protokole. Ništa nije komplikovano, za par minuta se popuni - kaže Vasić.

Republika

Foto: pixabay.com

Muškarac drži mobilni telefon

 

Podsetimo, sa ovim dokumentom, kada jednom uđete u zemlju koju ste naveli kao prvu destinaciju, moći ćete da posetite i sve druge zemlje Evropske unije.

Dozvola će 2022. godine biti neophodna ako budete planirali da idete na more u Grčku ili Hrvatsku, u šoping u Mađarsku, posetu rodbini u Austriju ili Nemačku, na skijanje u Sloveniju ili Bugarsku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bojan

05.01.2022 22:40

I gde je link preko kojeg se sve rešava online??