POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Poznate glavne teme, a evo gde bi mogle da važe kovid propusnice osim ugostiteljskih objekata! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

28.12.2021

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sednici Kriznog štaba koja je počela nešto posle 16 časova u Palati Srbija, očekuje se da medicinski deo zatraži, kao i do sada, rigoroznu kontrolu poštovanja mera, ali i kovid propusnice na 24 časa.

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Poznate glavne teme, a evo gde bi mogle da važe kovid propusnice osim ugostiteljskih objekata! (VIDEO)

Foto: ST/P. DIVAC

Kovid propusnice bi, kako "Blic" nezvanično saznaje važile i za sportske manifestacije, tržne centre, ugostiteljske objekte, i bile bi potrebne za sve, osim za prodavnice prehrambene robe i apoteke.

Na poslednjoj sednici u 2021. godini na dnevnom redu će biti tema o pojavi novog soja omikron, aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ali i o potencijalnim rizicima za vreme praznika, kao i eventualnim novim merama.

Epidemiološka kriza u našoj zemlji već neko vreme stagnira, a mišljenja su podeljena, jer neki epidemiolozi kažu da nas skok čeka sredinom januara, nakon praznika ali zbog dolaska novog soja, dok ima i onih lekara koji kažu da taj broj neće biti znatno veći.

- Krizni štab ima konsultacije i kada nema zvaničnog sastanka, brojke se prate, kao i situacija sa omikronom. Zima je generalno rizična za prenos virusa i tu nema dileme, sve se svodi na ličnu odgovornost koju bi trebalo da ima svaki pojedinac. Mere postoje i što se broja okupljenih tiče, i što se tiče kovid propusnica posle 20 časova. Malo je verovatno da se dese neke ozbiljnije promene, ali medicinski deo Kriznog štaba će zastupati tezu i o kovid propusnicama za 24 časa, ali i o svemu ostalom što bi eventualno moglo da se zaista promeni - rekao je ranije danas sagovornik „Blica”.

U poslednja 24 sata virusom je zaraženo još 1.676 osoba, pokazuje najnoviji korona presek.

Od posledica zaraze preminula su 24 pacijenta. Ukupno je testirana 16.541 osoba.

Na respiratorima se nalazi 91 pacijent.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading