KADA SAM REKLA MAJCI ŠTA MI JE URADIO, PREVRNULA JE OČIMA, A BRAT ME JE PITAO: ČIME SI TO IZAZVALA! Ovim ženama ni POLICIJA NIJE POMOGLA!

Autor: Republika

Vesti

28.12.2021

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresne ispovesti žena koje su trpele nasilje, a koje o tome nisu govorile najpre iz straha, a zatim i zbog izostanka razumevanja njihovih članova porodice, preplavile su internet pod haštagom #NisamPrijavila.

KADA SAM REKLA MAJCI ŠTA MI JE URADIO, PREVRNULA JE OČIMA, A BRAT ME JE PITAO: ČIME SI TO IZAZVALA! Ovim ženama ni POLICIJA NIJE POMOGLA!

Foto: Twitter, Profimedia

Na Tviteru pokrenuta prava lavina priča

Potresne ispovesti žena, koje su se preko noći na Tviteru okupile i hrabro pokrenule pravu revoluciju priznanjima kroz kakav su pakao prolazile zbog pojedinih muškaraca, okupivši se oko pokreta #NisamPrijavila, obišle su čitav region, a među njima je i priča žene koja se na Tviteru predstavlja kao Margo Nikolajevna.        

Ona je, kao i mnoge njene saborkinje, istakla kako dosad nije skupila hrabrosti da govori o onome što joj je učinjeno, pre svega iz straha od odbacivanja i od toga da joj ni njeni najbliskiji neće verovati kada im ispriča kroz šta je prošla.

A kada je konačno odlučila da progovori, upravo se i dogodilo ono od čega je najviše strepela, ni majka nije ni bila njenoj strani. 

- #NisamPrijavila zato što sam bila prestravljena. U šoku. Samo sam drhturila i sklanjala pogled od njega. Ćutala sam i navlačila rukave da niko ne vidi. Kada sam posle nedelju dana pokušala da kažem, rođena majka je samo prevrnula očima. Rođeni brat me pitao čime sam izazvala. Eto - napisala je Margo Nikolajevna na Tviteru, čija je priča samo jedna od skoro 19.000 tvitova objavljenih za nešto više od 40 sati na toj društvenoj mreži. 

 

Margo se priključila i Devica u podznaku, koja je otkrila kako su se prema njoj poneli oni koji su bili najpozvaniji da je zaštite u trenutku kada joj je pomoć bila najpotrebnija. 

 

- Prijavila sam ali sam poželela da #NisamPrijavila jer su mi u policiji izvadili haljinu koju sam nosila sa dokazima u kesi i rekli: "Pa nije ni čudo, vidi šta je obukla" - otkrila je ona. 

 

 

Na njen Tvit nadovezala je Mina.

- Krenula da pišem #NisamPrijavila i zastala na sekund da li da napišem ono sa 16, ono sa 18 ili ono što mi se dogodilo sa 25 jer je bilo potrebno mnogo terapije da sa 33 prepoznam šta je sve nasilje - navela je Mina. 

 

 

A jednu od možda najpotresnijih priča je sa čitavim svetom putem Tvitera podelila i Nina Stojaković, koja se direktno obratila policijskim službenicima u stanici u Ulici Milana Rakića u Beogradu, optuživši ih da njenu sestru nisu zaštitili onda kada im se požalila da trpi nasilje i da strahuje za život. 

- Nakon što sam vas javno prozvala zbog toga što devojci niste pomogli i nakon što se ime vaše stanice policije našlo u medijima, dali ste sebi za pravo da je zovete na telefon i žalite se što sam to uradila?! - napisala je Nina, pa nastavila: 

- Odakle vam ideja da manipulišete njenim stahom i svojim autoritetom i kažete "da nije u redu što je došla po pomoć, a onda njena sestra javno pljuje stanicu, jer sutra će možda opet doći po pomoć, a ovamo ih pljuje"?! - navela je ona.  

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana@

28.12.2021 20:47

Ma daj bre vise... Sve same zrtve