HITNO UPOZORENJE RHMZ: Ledena kiša i danas, u ovim delovima Srbije tlo će se ZALEDITI!

Autor: Republika

Vesti

27.12.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je jutros na ledenu kišu. Kako su naveli, ledena kiša očekuje se samo danas, i to u periodu do 20 časova.

HITNO UPOZORENJE RHMZ: Ledena kiša i danas, u ovim delovima Srbije tlo će se ZALEDITI!

Foto: e-stock/D. MILOVANOV

- Na području Vojvodine u toku jutra i prepodneva, a u brdsko-planinskim predelima istočne Srbije veći deo dana očekuje se kiša koja će se lediti na tlu - stoji uz navode da se upozorenje odnosi na 12-časovni period  od 7:40 do 19:40.

Pored toga, očekuje se i topljenje snega na planinama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kiša će ponegde preći u sneg

- Do sredine dana u većem delu Srbije kiša. Kiša će se u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima istočne Srbije lediti na tlu. Ponegde u Bačkoj prelazak kiše u sneg.

- Na severu i zapadu Srbije biće hladno sa temperaturom od -1 do 2 °C, dok će na jugoistoku zemlјe i dalјe biti toplo, oko 10 °C uz dalјe toplјenje snega na planinama - stoji u saopštenju RHMZ-a.

Vetar će danas biti slab severozapadni i severni, a na jugu Srbije južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od -1 na severu do 6 stepeni na jugu, a maksimalna od 0 u Subotici i Somboru do 10 stepeni u Vranju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading