SRAMOTA U ARILJU! Prekopavaju grobove u porti crkve: Grade prodavnicu, a kosti bacaju na deponiju! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

26.12.2021

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Arilja zakazali su za sredu 29. decembra protest u centru ovog grada zbog gradnje prodavnice i palionice sveća u crkvenoj porti jedne od najvećih srpskih svetinja u kojoj se nalazi freska Plavog anđela iz 13. veka.

SRAMOTA U ARILJU! Prekopavaju grobove u porti crkve: Grade prodavnicu, a kosti bacaju na deponiju! (FOTO)

Foto: RINA

Oni tvrde a i na fotografijama se vidi da se iskopavaju kosti predaka koji su na tom mestu sahranjivani vekovima. Sve to se odvozi na nekoliko lokacija a meštani tvrde da su na tim deponijama rasute ljudske kosti koje su vidljive i koje razvlače životinje.

Republika

Foto: RINA

Kosti na deponiji

Upravo zbog ovakvih stvari gradnju je kako tvrde meštani obustavila lokalna samouprava međutim, izvođač radova je nastavio da radi zbog čega su najavili protest, piše RINA.

Lokalna vlast u ovoj opštini pokušala je da zaustavi iskopavanje koje se trenutno vrši ali po svemu sudeći izvođači radova ih nisu poslušali.

Republika

Foto: RINA

 

- Nesporno je da oni imaju dozvolu Zavoda za zaštitu spomenika, međutim u toj dozvoli jasno piše da ukoliko naiđu na nešto slično su dužni da odlože na stranu a kada su kosti u pitanju proseju zemlju i kosti odlože na jedno mesto a zatim ih pohrane ponovo u zemlji - kaže jedan od ariljaca.

Međutim dogodilo se nešto sasvim suprotno, zemljište u kome se nalaze grobovi predaka kopano je skipom i nije o ovome vođeno računa. Odvoženo je kamionima i posipano na razne deponije koje su prepune ljudskih kostiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pegi

26.12.2021 13:07

Nista se ne sekirajte, gleda to Neko odgore. Svako ce dobiti po zasluzi pa i oni. Koliki necovek treba da budes da kosti necijih predaka razbacujes po deponiji.