POČETAK GRADNJE AUTO-PUTA U FEBRUARU: Deonica do Zrenjanina duga 105 kilometara imaće 21 nadvožnjak

Autor:

Vesti

25.12.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak izgradnje auto-puta Beograd - Zrenjanin očekuje se 20. februara iduće godine.

POČETAK GRADNJE AUTO-PUTA U FEBRUARU: Deonica do Zrenjanina duga 105 kilometara imaće 21 nadvožnjak

Foto: Tanjug/D. GOLL

To je rečeno nakon sastanka ministra građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Tomislava Momirovića sa predstavnicima grada Zrenjanina i direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem.

Planirana deonica autoputa biće dugačka 105 kilometara, a 36 kilometara ovog auto-puta direktno je vezano za Zrenjanin i izgradnja će trajati nekoliko godina.

"Vredno radimo na tome da bismo mogli da potpišemo komercijalni ugovor, da bismo mogli da dovedemo investitora na trasu, da bismo mogli da eksproprišemo teren koji će sutra biti auto-put i mislim da se približavamo kraju samog tog procesa", rekao je ministar Momirović nakon sastanka.

Planom je predviđena i izgradnja tri petlje, gradiće se 21 nadvožnjak, odnosno propust koji će omogućiti veze sa postojećim saobraćajnicama i veze sa atarskim putevima kako bi nesmetano mogla da se odvija poljoprivredna proizvodnja.

Ivan Pavlović, direktor Sektora za nadzor u Koridorima Srbije, rekao je da je kompletna deonica duga 105 kilometara, od kojih je gotovo 100 kilometara pun profil autoputa, a ostatak od oko pet kilometara, u zoni petlje Kać, kod Novog Sada, u profilu brze saobraćajnice. Na početku i završetku trase predviđene su čeone naplatne rampe, a duž trase i četiri odmorišta s pratećim sadržajima, dva parkinga i tri baze za održavanje puta. Predviđeno je i šest ukrštanja s državnim putevima, koja će se rešiti izgradnjom nadvožnjaka. Razgovaralo se i o pristupnim saobraćajnicama do petlji u samom gradu, Zrenjanin-Ečka i Zrenjanin-zapad, kako bi se saobraćaj iz grada izveo na autoput na najefikasniji način, navedeno je na sajtu Grada.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Naplatna rampa

 

Od petlje Ečka biće 51 kilometar do autoputa Beograd-Subotica, 44 kilometra do auto-puta od Beograda ka Šidu preko Fruškogorskog koridora, odakle će biti 21 kilometar auto-puta do Rume.

"Ako posmatramo petlju Zrenjanin - Zapad, koja će biti važna za građane u Zrenjaninu, petlja Ečka če biti važna za industriju, za 105 kilometaravi ste u Šapcu, a nekad su Šabac i Zrenjanin delovali da su na dva kraja sveta i sutra će to biti putovanje manje od sat vremena", rekao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i dodao da to infrastrukturno približava Zrenjanin celoj Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živojin

25.12.2021 18:22

Autoput ka Požarevcu. Radili jedan dan i parkirali kamione već mesec dana.