KRIZNI ŠTAB ZASEDA U UTORAK: Odlučuju da li će kovid propusnice važiti 24 sata

Autor:

Vesti

25.12.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba zakazana je zbog prvih slučajeva omikron soja u Srbiji, a na njoj će jedna od tema sigurno biti kovid propusnice.

KRIZNI ŠTAB ZASEDA U UTORAK: Odlučuju da li će kovid propusnice važiti 24 sata

Foto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić

Štab će zasedati u utorak i dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, ne isključuje mogućnost uvođenja novih mera, uz preporuku ministarstva da kovid propusnice važe 24 sata sve do kraja januara.

Ne bih želeo da nam se slavlje pretvori u tugu, najbolje je da praznike provedemo kod kuće, u najužem krugu porodice. Ne želim da slavimo Novu godinu, a da već sutra neko završi na respiratoru ili, ne daj Bože, izgubi život – rekao je dr Đerlek.

I dalje dnevno imamo oko hiljadu zaraženih, pa nije u pitanju samo Nova godina, već i katolički i pravoslavni Božić, pa Srpska nova godina… Sve do kraja januara imaćemo velike epidemijske rizike. Kolege će sigurno razgovarati o svemu što može da se primeni sada, a što se ministarstva tiče, preporuka je da kovid propusnice važe 24 časa. Ali Krizni štab će doneti preporuku, a Vlada odluku – rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading