SRBIJI PRETI NOVI TALAS KORONE! Poznati epidemiolog otkrio KADA će se VIRUS RAZBUKTATI: Ovaj mesec je najrizičniji!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2021

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Radmilo Petrović apelovao je na sve da ne odlaze na organizovane dočeke u zatvorenom.

SRBIJI PRETI NOVI TALAS KORONE! Poznati epidemiolog otkrio KADA će se VIRUS RAZBUKTATI: Ovaj mesec je najrizičniji!

Foto: Tanjug/AP

Bolnice širom Evrope i dalje se bore s ogromnim prilivom pacijenata

Epidemiolog dr Radmilo Petrović je rekao da ga zabrinjavaju određene brojke vezane za korona virus u Srbiji.

Omikron varijanta korone registrovana je i kod nas, brže se širi mada navodno izaziva lakšu kliničku sliku. Ali epidemiolog je upozorio da ne možemo zbog toga da se opustimo.

- Omikron varijanta se brže i lakše širi, zbog toga je očekivano da broj zaraženih osoba u kratkom periodu bude veći. Dobro je to što omikron nije agresivan jer to znači da će kliničke slike zaraženih biti blaže i bez većih komplikacija, ali zabrinjava podatak da i dalje ima mnogo pacijenata na respiratorima, kao i stopa smrtnosti od kovida 19 - rekao je on i dodao da veruje da će se do kraja godine i broj zaraženih na repsiratorima i stopa smrtnosti smanjiti.

Republika

Foto: printscreen/RTS

Dr Radmilo Petrović upozorava da nam preti novi talas korone

Kada je u pitanju doček Nove godine, o kojem bi Krizni štab trebalo da razgovara, Petrović ima jednostavan savet, prenosi Pink.

- Savetujem da se izbegavaju organizovane proslave Nove godine, one će biti okidač širenja pandemije, posebno u zatvorenim prostorima koji pogoduje širenju virusa. Ne isključujem mogućnost da će nekoliko dana posle novogodišnjih praznika broj zaraženih početi da raste, čime bismo ušli u novi talas pandemije - kazao je epidemiolog.

On očekuje da će se tako nastaviti i tokom januara - koji će biti kritičan mesec, jer nas posle dočeka Nove godine očekuju proslave Božića i Srpske nove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tito

25.12.2021 10:10

Sta on zna o njemu, nije video nijednog pacijenta, lečio, istraživao. Po agendu, sa informacija a koje su netačne, zlonamerne, usmerene protiv covecanstva...