GOLUB IZGAZIO PA SE POČASTIO PICOM U RESTORANU U CENTRU BEOGRADA! Veoma opasno po zdravlje! OVE PTICE SU IZVORI TEŠKIH INFEKCIJA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.12.2021

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama kruži snimak koji je zgrozio Beograđane.

GOLUB IZGAZIO PA SE POČASTIO PICOM U RESTORANU U CENTRU BEOGRADA! Veoma opasno po zdravlje! OVE PTICE SU IZVORI TEŠKIH INFEKCIJA! (VIDEO)

Foto: Printskrin

Naime, na njemu se vidi kako golub u jednoj piceriji u centru Beograda najpre gazi, a potom i jede picu.

 

Golub je posle nekog vremena odleteo, ali su se mnogi pitali, da li je ova pica bačena ili je završila u nečijem stomaku što se najverovatnije i dogodilo.

 

Trebalo bi naglasiti da stručnjaci kažu da su golubovi prenosioci mnogih zaraznih bolesti.

Iako važe za simbol čistoće i mira, golubovi su zapravo izvor mnogih infekcija koje napadaju i ljude. U njihovom izmetu nalaze se različiti mikrobi koji mogu izazvati infekcije disajnih puteva, digestivnog, čak i nervnog sistema. Smatra se da je 40 do 80 odsto gradskih golubova zaraženo.

Najčešća oboljenja izazvana prenosom infekcije sa goluba na čoveka su ornitoza ili psitakoza, histoplazmoza i kriptokokoza, koje nisu nimalo naivne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading