NIKO NIJE ODOBRIO VEĆA OKUPLJANJA! Dr Kon o dočeku Nove godine i merama: U JANUARU NEMINOVAN PORAST ZARAŽENIH

Autor: Republika

Vesti

20.12.2021

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kaže za RTS da se neprekidno reklamiraju dočeci Nove godine na trgovima, a da to do sada niko u Kriznom štabu nije ni odobravao ni podržavao. U drugoj polovini januara čeka nas neminovno skok broja novozaraženih, dodao je Kon

NIKO NIJE ODOBRIO VEĆA OKUPLJANJA! Dr Kon o dočeku Nove godine i merama: U JANUARU NEMINOVAN PORAST ZARAŽENIH

Foto: ST/P. DIVAC

Dr Predrag Kon je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da niko nije odobrio okupljanja više od 500 ljudi, a uveliko se reklamiraju organizovani dočeci Nove godine na trgovima.

- To do sada niko nije u Kriznom štabu odobravao niti podržavao. Sigurno neće biti nijednog epidemiologa, bar u Kriznom štabu, koji će podržati takve događaje. Činjenica je da, ili ćemo raditi proaktivno ili ćemo čekati kad krene porast pa onda preduzimati mere, ali jeftinije i bolje se prolazi kad se proaktivno radi - naglasio je epidemiolog.

Prema njegovim rečima, doček je triger za prenošenje virusa. "To se ne može izbeći u trenutnoj situaciji", kaže Kon. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Navodi da se epidemijska situacija u Srbiji poboljšava iz dana u dan, ali da upozorava situacija sa omikron sojem i dolaskom naših ljudi iz inostranstva, gde omikron počinje vrlo ozbiljno da dominira.

- Očekujemo veći priliv i tog virusa i virusa gripa u nekom bliskom periodu, u narednim danima i već su mnogi došli. Ono što može da se očekuje je da zastane taj pad - navodi član Kriznog štaba.

Ističe da nas u drugoj polovini januara neminovno čeka skok broja novozaraženih.

- S obzirom na podatke u Britniji, gde se u toku dva dana duplira broj novozaraženih, imate četvorostruki porast u roku od nedelju dana - upozorava Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Dejan

20.12.2021 09:14

Ko boga te molim čoveče,u penziji si ,gledaj unučiće,šetaj,ostavi se više ćoravog posla,niko ne zna šta će biti ,ti već znaš,iritiraš više,toliko