U Dubaiju dogovorena zajednička istraživanja domaćih fakulteta i međuanrodnih koledža

Autor:

Vesti

17.12.2021

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državno-privredna delegacija Srbije, koja tokom tematske sedmice „Znanje“ učestvuje na svetskoj izložbi Expo2020 Dubai, u multiuniverzitetskom kompleksu Dubai Academic City predstavila je domaće naučno-obrazovne projekte i mogućnosti za razmenu studenata i znanja, zajednička istraživanja i poslovnu saradnju, predstavnicima Američkog Univerziteta u UAE, Curtin Univerziteta i S.P. Jain škole globalnog mendžmenta.

U Dubaiju dogovorena zajednička istraživanja domaćih fakulteta i međuanrodnih koledža

Foto: Promo

Dr Muthanna Abdul Razzaq, predsednik Američkog Univeziteta u Dubaiju pozvao je naučnike, studente, istraživače iz Srbije na zajedničku saradnju, istraživanje, razmenu i stipendiranje studenata i rekao da je Univerzitet otvoren i za zapošljavanje eksperata iz Srbije.

- Otvorili smo vrata za vas! - poručio je predsednik AUE.

Sedam koledža Američkog Univerziteta zainteresovano za saradnju sa srpskim institucijama u sferi edukacije.

Republika

Foto: Promo

 

Kompleks Dubai Academic City čini više od 30 univerziteta,visokoobrazovnih institucija i istraživačkih centara.

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, koji u sastavu državno-privredne delegacije učestvuje na svetskoj izložbi Expo2020Dubai, ugovorio je saradnju na zajedničkim istraživanjima sa Univerzitetom Šarža u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Mohamed Bin Rašid Univerzitetom za medicinu i zdravlje, sa kojima će raditi na kontroli prisustva mikro-plastike u hrani i vodi na području Emirata. Prof.dr Tanja Ćirković Veličković, prodekan za nauku Hemijskog fakulteta i dopisni član SANU, kaže da je naučna zajednica Srbije ovom saradnjom pokazala da je ne samo lider u Evropi u oblasti istraživanja uticaja i toksičnosti mikro i nano plastike na zdravlje ljudi, već i da zahtevnom tržištu, kakvo je UAE, može da ponudi visokokvalitetnu ekspertizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading