OTKRIVENA SABOTAŽA U OBRENOVCU! Namerno podvalili jalovinu, BIA i policija pokreću istragu!?

Autor: Republika

Vesti

16.12.2021

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosno-informativna agencija i policija pokrenuće istragu zbog dešavanja u RB "Kolubara", odnosno zbog propusta koji se desio, a prema saznanjima Republike, reč je o smišljenoj sabotaži.

OTKRIVENA SABOTAŽA U OBRENOVCU! Namerno podvalili jalovinu, BIA i policija pokreću istragu!?

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Energetska kriza koja se pre nekoliko dana dogodila, a zbog koje su stanovnici Obrenovca ostali bez struje, namerno je izazvana, saznaje Republika! Naime, reč je o sabotaži, koju su pojedinci planirali, a zbog celokupne situacije će biti pokrenuta istraga u koju će biti uključena policija i Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

Prema našim saznanjima, pojedinci zaposleni u Kolubari, iz koje stiže ugalj, su sabotirali proces proizvodnje energije i namerno podvalili jalovinu.

- Priča se da su još prekjuče slavili, iz Montaže sa pojedinim poslovođama iz Prerade, kako su sve zeznuli i u vagone utovarili jalovinu. Neki Nestorović je jutros okupio ekipu u Montaži i čašćavao i izlanuo se da moraju da se oduže saradnicima iz Prerade, jer je posao odrađen vrhunski. Pričao je kako su uspeli da skinu Miškovića, da je ostao još Grčić, a da će kasnije da leti i Cipi... - kaže izvor Republike.

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

 

Naš sagovornik objašnjava kako se u situacijama kada se utovari jalovina, reaguje, što sada, očigledno namerno nije urađeno.

- Kad je ugalj došao na traku videlo se da je pun blata i trebalo je da se zaustavi i da se levkovima isprazni i ne pusti u blok. Potom se stavi novi ugalj i onda sve bude u redu. Ako je taj ugalj je dospeo u jedan blok i izazvao zagušenje, nikako nije smeo da se pusti i u ostale blokove. To je isključivo ljudska greška. Dešavalo se i ranije da dođe po pet takvih vagona, ali se oni isključe iz pogona. Potrebno je videti ko je kontrolisao proces na toj traci i zbog čega taj vagon nije isključen - ističe naš sagovornik.

Inače, kako je Republika juče ekskluzivno objavila, v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", Milorad Grčić smeniće nekoliko direktora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Veljko

16.12.2021 11:45

Odmah sam posumnjao da je u pitanju sabotaža. Ne može da se desi greška za sve blokove i da sve stane. A sada na sud.

Odgovori 49 19
knez

16.12.2021 11:48

Ama ljudi tu nesto debelo srdi. Da se istovreneno na dve odvojene elektrane fizicki dislocirane 15km, svaka sa naravno svojom deponijom uglja ,(svaka od elektrane se sastoji od nezavisni energetskih celina - blokova ) i da se istovremeno desi tolika nemarnost da se istovremeno zaguse svi '' bunkeri za ugalj '' je u domenu naucne fantastike. Pa za vreme bombardovanja Obrenovac je radio .

Odgovori 61 15
Milica

16.12.2021 11:55

Sve ovo je bio pokusaj da se napakosti Grcicu i da bude smenjen sa cela EPS-a.

Odgovori 25 44
Bata

16.12.2021 12:06

Centrala moze da progresi jednom

Odgovori 29 10