MIRSAD ĐERLEK U MOSKVI: Srbija dobila pohvale na naučnom skupu pod pokroviteljstvom SZO

Autor:

Vesti

14.12.2021

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija dobila u Moskvi pohvale na organizaciji i funkcionisanju Zdravstvenig sistema.

MIRSAD ĐERLEK U MOSKVI: Srbija dobila pohvale na naučnom skupu pod pokroviteljstvom SZO

Foto: Privatna arhiva

U Moskvi se danas i sutra održava veliki naučni skup pod pokroviteljstvom SZO.

Razgovaraće se o 3 teme - 1. hronične nezarazne bolesti, 2. Covid 19 i 3. Digitalizacija u zdravstvu.

- Iskoristio sam priliku i kratko razgovarao sa direktorom SZO za Evropu dr Hansom Klugeo, preneo mu pozdrav ministra Zlatibora Lončara. Gospodin Kluge je rekao nekoliko rečenica u kojima je pohvalio MZ Rebublike Srbije, našu organizaciju i fukcionisanje.I ne samo on ,takođe je na ministarskom sastanku koji je organizovan na margini skupa nekoliko minustara pohvalno govirilo o našem zdravstvenom sistemu - kazao je Mirsad Đerlek.

- Svi su konstatovalu da smo u teškim uslovima borbe sa pandemijom uspeli da unapredimo celokupan zdravstveni sistem. Čast i zadovoljstvo je biti na ovom skupu i predstavljati MZi našu državu. Upoznao sam sve učesnike šta je Srbija uradila do sada o svim temama o kojima se ova dva dana govori. Razmenićemo iskustva i dogovoriti kako unaprediti zdravstveni sistem u budućnosti i odgovoriti izazovima koji nas čekaju - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
sb

14.12.2021 10:58

Baš i nije tako dobro. Mogu da stignem do opšteg lekara i da dobijem uput za specijalistu i tu se sve završava, jer evo već mesecima nema slobodnog termina.