OČEKUJEMO DALJI PAD! Oglasio se dr Kon: Situacija je daleko od povoljne, ali JEDNA STVAR me raduje!

Autor:

Vesti

13.12.2021

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon gostujući na TV Prva komentarisao je novi soj koronavirusa i trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji.

OČEKUJEMO DALJI PAD! Oglasio se dr Kon: Situacija je daleko od povoljne, ali JEDNA STVAR me raduje!

Foto: ST/P. DIVAC

- Novi soj koronavirusa omikron je došao u više od 60 zemalja. U našoj zemlji još uvek nema potvrđenih slučajeva ali to ne znači da virus nije tu - kazao je Kon.

Kako je naveo, u Srbiji je broj novozaraženih znatno manji, i da brojevi padaju.

- Mi očekujemo dalji pad. Juče je zabeleženo manje od 1.000 novozaraženih, neće biti tako malih brojeva, ali možemo očekivati oko 1.500 dnevno obolelih. Situacija je daleko od povoljne, ali ono što je bitno da je trend poboljšanje, to je dobro - rekao je epidemiolog.

Osvrnuo se na broj novoobolelih u školama, rekavši da je jako bitno što se situacija stabilizovala i da broj novozaraženih u školama miruje.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/

 

Epidemiolog je naglasio da je bitno da se shvati da je jako malo vremena prošlo od pojave novog soja, i da je još uvek rano da se govori o karakteristikama omikrona.

- Ova varijanta se lako prenosi kroz sve populacije. Može se očekivati kod dece. Još uvek nemamo jasne podatke kakav je ovo soj, ali je jasno da je ovo blaža varijanta, što je dobro - naglasio je Predrag Kon.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading