POPOVIĆ O RUSKOJ VAKCINI KOJA STIŽE U SRBIJU I SPUTNJIKU V: Proizveli smo dva miliona doza, očekujemo potpisivanje novog ugovora

Autor: Republika

Vesti

12.12.2021

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je Srbija proizvela oko dva miliona doza vakcine Sputnjik V.

POPOVIĆ O RUSKOJ VAKCINI KOJA STIŽE U SRBIJU I SPUTNJIKU V: Proizveli smo dva miliona doza, očekujemo potpisivanje novog ugovora

Foto: Tanjug/AP

Popović je za agenciju TASS rekao da je na Institutu Torlak do sada proizvedeno oko dva miliona doza Sputnjika V i da se očekuje da će u narednom periodu biti proizvedeno najmanje četiri miliona doza.

- Srbija je postala prva zemlja u svetu koja je počela da proizvodi Sputnjik V izvan Rusije, a to je rezultat dogovora između predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. Srpski narod je zahvalan Rusiji i predsedniku Putinu na tome - istakao je Popović.

Prema rečima Popovića, većina građana Srbije je izabrala upravo rusku vakcinu.

- Građani Srbije imaju veliko poverenje u vakcinu Sputnjik V. Veruju u njenu visoku bezbednost i efikasnost, zato se najveći broj ljudi u Srbiji odlučio da se opredeli baš za tu vakcinu - rekao je Popović.

Republika

Foto: Republika

 

 

Prema njegovim rečima, Srbija će uskoro potpisati ugovor sa Rusijom o kupovini milion doza vakcine protiv korona virusa Sputnjik lajt.

- Trenutno je u toku procedura registracije vakcine Sputnjik lajt u Republici Srbiji. Očekujemo da će u najkraćem mogućem roku Srbija i Rusija potpisati ugovor o nabavci prvih milion doza vakcine Sputnjik lajt - rekao je Popović.

Istakao je da je ta pokazala odlične rezultate u Rusiji kao buster doza i dodao da je uveren da će ona pomoći i Srbiji da kontroliše pandemiju u budućnosti. Popović je, takođe, rekao da bi Srbija želela da proizvodi Sputnjik Lajt, kao i nazalnu vakcinu "Sputnjik V".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading