"CEPTER" PRODAJE MAGLU ZA 150 EVRA! Prevara veka! LJUDIMA ZA OGROMNE PARE UVALJUJE PRIVEZAK KOJI NAVODNO ŠTITI I OD KORONE!

Autor:

Vesti

11.12.2021

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Cepter" po svoj prilici vara potrašače, jer prodaje za 150 evra takozvani lični prečišćač vazduha u obliku priveska, koji, ako je suditi prema rečima stručnjaka, može više da koristi kao modni detalj nego za ono "za šta se prodaje".

"CEPTER" PRODAJE MAGLU ZA 150 EVRA! Prevara veka! LJUDIMA ZA OGROMNE PARE UVALJUJE PRIVEZAK KOJI  NAVODNO ŠTITI I OD KORONE!

Foto: Printskrin

"Cepter" je otišao toliko daleko da tvrdi da njihov privezak, koji za, srpske uslove papreno košta, štiti od zagađenja, bakterija i od virusa, a samim tim i od korone, od koje u današnje vreme strahuje ceo svet.

Stručnjaci kažu da ovaj privezak, koji sada na popusti košta nešto manje od 16.000 dinara, a prava cena mu je 18.800, verovatno može donekle da prečisti vazduh ali da nijedan prečistač vazduha ne može da vas zaštiti ni od jedne bolesti.

Da se jedan ovakav "aparat" pojavio na tržištu naše zemlje informisali su nas korisnici društvenih mreža koji su jedni druge počeli da zasipaju pitanjima koliko je efikasan.

Kompanija ga, inače, reklamira kao "Myion" - inovativni, patentirani, lični prečišćač vazduha koji treba da okačite oko vrata i nosite sa sobom bilo kada i bilo gde.

- Uređaj generiše impresivnih 18 miliona negativnih jona po cm3 i sprečava da štetne materije poput virusa, alergena, PM čestica, dima i prašine dospeju u Vaš respiratorni sistem.

Myion je, kako navode u "Cepteru", ultralak i kompaktan uređaj, i stvara bezbedno okruženje i štiti vas od bakterija, virusa i zagađenja gde god da pođete ili dođete - u  tržnim centrima, koncertnim, pozorišnim, sportskim i bioskopskim salama, na proslavama, autobusima, a deca, ako im ga okačite oko vrata, iz vrtića će se, ako je suditi po reklami, uvek vraćati zdrava.

Vanredna profesorka na Katedri za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu Marijana Kragulj Isakovski kaže da je veća šansa da nam prečistač vazduha napravi štetu nego korist, nezavisno ko mu je proizvođač, ko ga prodaje i za koje pare.

- Najpre da kažem da prečistač vazduha ne može da nas zaštiti od bilo koje bolesti. Iskreno, nisam znala ni da postoje oni koji se nose. Ne kažem da oni, u zavosti od performansi, ne mogu da rasteraju i sretilizuju neki manji deo vazduha, ali to je daleko od toga da će oni bilo koga zaštiti od bolesti ili da su bilo kakva prevencija, a još dalje da mogu da unište bakterije ili viruse...  Naprotiv, ako se ne održavaju kako treba, a to mali broj ljudi radi, može da nas ozbiljno razbole. U njihovim filterima se tada talože bakterije, virusi, alergeni i ako to krene da se ispošta, to je ozbiljan problem po zdravlje. Dobija se isti efekat kao kad se ne čisti klima u stanu. Ona kad duva, sa sobom izbucuje sve nagomilano u njoj se izbacije i to je veoma štetno po zdravlje - kaže ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading