"POTERA U GIMNAZIJI": Jovica je jedan od najboljih profesora, a kvizove primenjuje u nastavi

Autor: Republika

Vesti

08.12.2021

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, jedan od šest najboljih nastavnika u Srbiji, kaže za RTS da đaci vole kvizove, na ekskurziji igraju Slagalicu, i da ga je to inpirisalo da ih primeni i u nastavi.

"POTERA U GIMNAZIJI": Jovica je jedan od najboljih profesora, a kvizove primenjuje u nastavi

Foto: RTS/printscreen

Jovica Plavšić, profesor hemije Desete beogradske gimnazije, jedan je od šest dobitnika nagrade koju već osam godina dodeljuje Udruženje "Živojin Mišić". Kandidate prijavljuju kolege i bivši đaci, a u žiriju su najbolji nastavnici prethodnih godina.

U obrazloženju žirija se navode, kaže Plavšić, "Potera", kvizovi, Jutjub kanal, humanitarne aktivnosti.

Profesor Plavšić je zaljubljenik u kvizove, koje primenjuje i u nastavi.

- Meni je drago da RTS gaji kvizove u svom programu, da klinci na ekskurziji u autobusu igraju Slagalicu jedni protiv drugih i mene to inspiriše da to primenim u nastavi - istakao je profesor u Beogradskoj hronici.

Krenuli su, kaže, od nekih jednostavnijih formi, a potom su u gimnaziji organizovali i veliku "Poteru", gde su se "sukobili" nastavnici i učenici.

Pobedili su učenici, navodi Plavšić, ali smatra da su ih nastavnici pustili, iako kažu da nisu.

- Pitanja su bila prilično teška, možda i teža od prave Potere. Pitanja su pisali bivši đaci, jer oni nisu imali kontakt sa sadašnjim đacima. Volim da povežem bivše i sadašnje generacije. Čak dolaze i mali maturanti da se nauče šta ih čeka u Desetoj beogradskoj gimnaziji - kaže profesor hemije.

"Ne samo da prikupljamo paketiće, nego ih i nosimo, sa sve pozorišnom trupom"

Kada je reč o humanitarnim aktivnostima, već je postala tradicija da učenici prikupljaju poklone kojima obraduju decu iz Doma "Moše Pijade".

Jedno odeljenje će pokloniti bicikl, ističe Plavšić.

- Mi ne samo da prikupljamo paketiće, nego ih i nosimo, sa sve pozorišnom trupom, bendom sa ozvučenjem - napominje on i ističe da i učenici koji su završili pre četiri, pet godina i dalje donose poklone.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading