PRIVATNI SERVIS: Na RTS reklamiraju svoje tašte i knjige

Autor:

Vesti

19.12.2017

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zloupotreba javnog servisa! Urednik Opšteobrazovne redakcije RTS Dragan Kolarević iskoristio je gostovanje u jutarnjem programu ove televizije za promociju svoje knjige. Dopisnik iz Čikaga Aleksandar Žigić napravio je prilog sa proslave šest decenija zajedničkog života rođenog tasta i tašte... Ovo je samo deo privatnih priloga u kojima su gledaoci javnog servisa mogli da uživaju.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Žikina Šarenica - Zvanični kanal
U "Žikinoj šarenici" i drugim emisijama zaposleni promovišu užu i širu familiju

ŠĆEKIĆ: NEDOPUSTIVO

To je iznerviralo novinara Jakšu Šćekića, koji je optužio zaposlene u Radio-televiziji Srbije da zloupotrebljavaju javni servis u privatne svrhe.

- Javno-privatno partnerstvo je super, evo, na primer, javni servis, urednik reklamira svoju knjigu koju je izdalo privatno preduzeće, a dopisnik iz Čikaga poslao prilog o proslavi 60 godina braka svog tasta i tašte. Privatna inicijativa iznad svega - napisao je Šćekić na Tviteru.

RepublikaFoto: twitter.com/Jaksa scekic

Urednik Dragan Kolarević je u jutarnjem programu predstavio svoju knjigu "Masoni i sarajevski atentat", a Šćekić smatra da je to nedopustivo.

- Da je knjigu izdao RTS, pa i da razumem. Posle toga se u "Žikinoj šarenici" pušta reportaža o tastu i tašti reportera. To je javni servis, hoće li uskoro tetke i tašte početi da pevaju i vode emisije - prokomentarisao je Šćekić za Srpski telegraf.

LEPA PRIČA

S druge strane, prozvani Kolarević i Živorad Žika Nikolić odbacuju optužbe o zloupotrebi javnog servisa u privatne svrhe.

- Nisam ja sam sebe pozvao, zvali su me iz jutarnjeg programa da predstavim knjigu koja je dobila nagradu "Janko Veselinović". Šta to znači, da radnici RTS ne smeju da spominju svoje knjige? - poručio je Kolarević, a sa njim se složio i Nikolić.

- Pa šta ako su bili tast i tašta našeg reportera? Bila je to lepa priča i zanimljiva, ne vidim razlog zašto je ne bih pustio - rekao je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading