PETKOVIĆ NA DRŽAVNIM JASLAMA A PARAMA FIRME PLAĆA PROTESTE: Opasne zloupotrebe direktora u Kragujevačkoj fabrici "ZASTAVA ORUŽJE" A.D.

Autor:

Vesti

06.12.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" a. d. vrši se ozbiljna zloupotreba državnih resursa i uz saglasnost i podršku direktora te državne firme Mladena Petkovića.

PETKOVIĆ NA DRŽAVNIM JASLAMA A PARAMA FIRME PLAĆA PROTESTE: Opasne zloupotrebe direktora u Kragujevačkoj fabrici "ZASTAVA ORUŽJE" A.D.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Mladen Petković

Grupa radnika svesrdno je uključena u organizovanje navodnih ekoloških protesta jer se tobože protive eventualnom rudniku litijuma firme "Rio Tinto" u okolini Loznice. I možda to ne bi bio problem da to ne rade u toku radnog vremena, da za to ne koriste službene automobile, da ne dele opozicioni propagandni materijal u krugu fabrike...

A za to imaju posrednu saglasnost generalnog direktora Mladena Petkovića. U prevodu, direktor državne vojne kompanije praktično podržava i finansira proteste, čiji je karakter politički, a krajnji cilj, kako su sami priznali iz dela opozicije kojom rukovodi lider SSP Dragan Đilas, nasilno rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Petković: Nemam saznanja o zloupotrebama

Na pitanja Srpskog telegrafa upućena direktoru Petkoviću u vezi s optužbama radnika o zloupotrebama u "Zastava oružju" iz te firme su odgovorili da nemaju saznanja o iznetim navodima:

- Vaša pitanja će biti prosleđena sindikalnoj organizaciji "Zastava oružje" a. d. Obaveštavamo vas da se službena vozila daju na korišćenje reprezentativnim sindikatima u "Zastava oružje" a. d. u skladu s kolektivnim ugovorom.

Ovaj odgovor poslali su 24. novembra. Pod pretpostavkom da su tad prosledili sindikalnoj organizaciji pitanja, kako su najavili, proističe da im ni 12 dana nije bilo dovoljno da odgovore na pitanja našeg lista.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Tzv.ekološki protesti

"SLOBODNE AKTIVNOSTI"

- Službena vozila "Zastava oružja" - reno dačija i fijat punto - korišćena su za prikupljanje potpisa podrške u opštini Rača i to organizacijama koje se zalažu da "Rio Tinto" stopira iskopavanje litijuma. Koristili su ih kolege iz samostalnog sindikata koji su pod patronatom Petkovića - pričaju sagovornici Srpskog telegrafa, zaposleni u "Zastava oružju".

Vlasnička struktura "Zastava oružja" a. d.

36,13 % Vlada Srbije

37,40 % Fond za razvoj

1,29 % Jugobanka u stečaju

0,57 % grad Kragujevac

24,58 % društveni kapital

* akcije

** podaci APR

Problem je, ističu, i što su te "slobodne aktivnosti" izvodili u toku radnog vremena, a regularno uzimali za to dnevnice.

- Čista je zloupotreba državnih resursa što se za to plaćaju i gorivo i dnevnice jer u toku radnog vremena čelnici samostalnog sindikata "Zastava oružje" ne rade posao za firmu, već protestuju protiv iskopavanja rude litijuma. U tim akcijama oštećen je službeni auto dačija, pa je plaćena i popravka tih kola. Dokle će direktor Petković da finansira slične akcije novcem radnika. Mislimo da to tome treba stati na put - pričaju naši sagovornici.

PROPAGANDA LAŽI

Osim toga, kako dodaju, nesmetano su u fabrici roditeljima, a ponajviše mladim mamama, delili propagandni materijal u cilju odazivanja akciji "sprečimo trovanje naše dece":

Lična karta Mladena Petkovića

- rođen 1978. Zrenjaninu

- završio Ekonomski fakultet u Beogradu

- bio pomoćnik direktora Su-Port (JAT) Beograd i direktor "Kovačkog centra" Valjevo

- direktor "Krušika" od januara 2014. do 19. novembra 2018.

- direktor "Zastava oružja" od 1. decembra 2018.

- gubici te vojne fabrike, na kraju 2019, prema izveštaju DRI, premašili su neverovatnih 200 miliona evra

- Delili su taj materijal s fotografijama dece s raznim defektima kao navodni dokaz šta je posledica rudarenja "Rio Tinta" u Australiji, uz poruku da je rudarenje litijuma u Nemačkoj zabranjeno (?!).

Veliko nezadovoljstvo, zaključuju oni, vlada zbog ovakvih zloupotreba i iščekuju skoro rešenje u fabrici.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
ZAvram

06.12.2021 21:03

Да овај Младен (лепо име), којим "случајем", није Нешин?

Pe Pera

07.12.2021 06:22

Sve je istina, ali ovo je samo vrh ledenog brega. Predsednik samostalnog sindikata D.I. Grba i sekretarka istog sindikata K.J. su u glavnom odboru D.Sa a kao zasluge za politicko angazovanje kao sindikalac je jedno vreme bio i predsednik Upravnog odbora. Koji paradoks, sindikalac PK radnik a predsednik upravnog odbora Zastave. .. To moze samo u Srbiji.... Sad kada zuti vise nisu na vlasti on i dalje istu pesmu peva, u stvarnosti Grba vodi fabriku a ne Petkovic. Cudne su veze Grbe sa Ulof Palme centrom, i Djilasom. Petko je jedno vreme bio u Klubu omladina DSa kao perspektivan a i dalje usko saradjuje sa Djikijem. Ceste su seanse u restoranu Pastuv u KG jer nije na vidiku.... Sve moze da se proveri!

Blagoje

07.12.2021 06:55

Ne mogu da verujem kako gubitaši rasipaju novac.

QQ i Motiq

07.12.2021 09:23

Na žalost Petkovića je doveo tajkunski lobi i zato niko ne moze da ga smeni. Oterao je nekoliko svetski priznatih strucnjaka i konstruktora oruzja a doveo mediokritete. Zaposlio je i nekoliko osoba koje u zivotu nisu ni videle fabriku niti dolaze na posao. Medju njima je i novinar Politike Brane Kartalovic koji prima platu i u fabrici a niko nezna zasto ali i neka sponzorusa koja zivi u Novom Sadu i nikakve veze sa fabrikom nema. Do skora je na platnom spisku bio i novinar Danasa Zoki Radovanovic ali su se ensto posvadjali i sada je belom lebcu.... Kada bi neki stavrno objektivan novinar dosao u fabriku Zastava oruzje dosta njih bi zavrsio u bajbokani....