DR ŠEKLER ŠOKIRAO: Sramota da bude obavezna vakcinacija za lekare

Autor:

Vesti

05.12.2021

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Milanko Šekler izneo je jasan stav o obaveznoj vakcinaciji.

DR ŠEKLER ŠOKIRAO: Sramota da bude obavezna vakcinacija za lekare

Foto: youtube.com/RTS

emlje poput Austrije i Nemačke već su najavile potencijano uvođenje obaveze vakcinacije protiv korona virusa za svoje stanovništvo. U Srbiji i dalje postoji veliki broj ljudi koji odbija da se vakciniše i pomogne sprečavanju širenja pandemije. Povodom ovoga, oštar je bio i virusolog.

"Sramota je da mora da bude obavezna vakcinacija za zdravstvenog radnika. To bi valjda trebalo da bude svest dovoljno razvijena da se svaki zdravstveni radnik, pogotovo lekar vakciniše. Porazno je da neko mora da mu naredi da mu je obavezno da se vakciniše, da bi se on vakcinisao. Valjda bi svaki zdravstveni radnik to trebalo sam da izabere kao jedino rešenje u ovoj situaciju i koju preporučuje drugome", rekao je virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kovid bolnica

 

On je dodao da je ponašanje pojedinih medicinskih radnika licemerno i štetno za zdravlje svih

"To je licemereno da preporučuješ drugome, a ti ne, ili još gore, da mu šapućeš 'Nemoj da se vakcinišeš, neću ni ja' i time narušavaš bezbednost čitavog stanovništva. To su prema meni stvari koje se mogu teško opravdati. Austrija i Nemačka su na dobrom putu da uvedu obaveznu vakcinaciju", zaključio je on.

Svet je zabrinut i zbog pojave novog soja korona virusa, o kojem se mnogo toga još uvek ne zna. Gostujući u istoj emisiji, Dr Kon rekao je i da je nemoguće da omikron zaobiđe našu zemlju.

"Nemoguće je da neće doći kod nas, možda je već i ovde čim je stigao u Hrvatsku, ali ga možda još nismo otkrili i pitanje je kad ćemo ga otkriti. Ono kad se može očekivati da dođe je da dođe sa našim građanima koji dolaze na raspust, za katolički Božić, tada ćemo ga uočiti", zaključio je.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading