VUJOVIĆ U SMEDEREVU: Podržaćemo lokalne samouprave koje brinu o životnoj sredini

Autor:

Vesti

03.12.2021

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Smederevu finalne radove na rekonstrukciji kotlarnice u vrtiću „Diznilend“ u naselju Senjak, koja će uz podršku Ministarstva uskoro preći na ekološki prihvatljiviji energent.

VUJOVIĆ U SMEDEREVU: Podržaćemo lokalne samouprave koje brinu o životnoj sredini

Foto: Republika

- Ovaj projekat će značajno unaprediti kvalitet vazduha u ovom delu Smedereva, jer će se pored vrtića, na daljinsko grejanje priključiti još 192 stana, tri porodične kuće i oko 15 lokala. Novi kotlovi će obezbediti grejanje na gas za prostor od 15.200 kvadratnih metara. Radovi će uskoro biti završeni i pribavljene sve potrebne saglasnosti, kako bi do kraja godine, ili eventualno do Božića, kotlarnica dobila priključak na gas i počela da radi u punom kapacitetu – rekla je Vujović, koja je obišla radove zajedno sa gradonačelnikom Jovanom Bečom.

Ministarka je naglasila da je ovo izuzetno važan projekat za Smederevo, posebno imajući u vidu da se u ovom gradu u pojedinim danima beleži prekomerno zagađenje. 

To je problem sa kojim moramo uporno da se borimo, a podržaćemo svaku lokalnu samoupravu koja ima spremne projekte i čije rukovodstvo pokazuje odgovoran odnos prema životnoj sredini – istakla je Vujović.

Ministarka je dodala da Ministarstvo u Smederevu sufinansira i projekat pošumljavanja, kao i projekat zaštite erozivnog zemljišta kod obaloutvrde.  Prema njenim rečima, važno je da sve lokalne samouprave u Srbiji pokažu inicijativu i same pokreću zelene projekte na svojoj teritoriji.

- Želim da pohvalim Smederevo i za odličan trogodišnji plan za uklanjanje deponija. Za Ministarstvo koje vodim takođe je važno i što se vredno radi na projektovanju za izgradnju transfer stanice. Kad se završe projekti, razmotrićemo sa lokalnom samoupravom koja su to sredstva koja možemo da izdvojimo kako bismo zajedno izgradili transfer stanicu. Na taj način ćemo olakšati odlaganje i transport otpada na regionalni centar koji će biti izgrađen u Pančevu. Važno je da se u svakoj lokalnoj samoupravi sprovode zeleni projekti i na tome ćemo insistirati i u budućnosti – rekla je Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Strucnjak

03.12.2021 12:38

Sa megatrend diplomom da bude strucknjak za zivotnu sredinu??? Sramota, samo sa diplomom Geografakog fakulteta odsek zivotna sredina moze da se radi u oblasti zivotne sredine, a sve ovakve smejurije da daju ostavku od sramote. Ceo strucbi tim oko nje takodje megatrend, zato nam drzava propada zbog neznalica