Redakcija "Borbe" u poseti "gradu sova"

Autor:

Vesti

02.12.2021

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa redakcije časopisa "Borba" dosledno, nakon svake nove reportaže o nekom od srpskih gradova, nastavlja svoje već dobro poznate akcije, a ovoga puta na red je došao grad na severu Banata-Kikinda.

Redakcija "Borbe" u poseti "gradu sova"

Foto: Borba

Prva stanice posete bila je glavna kulturna istitucija grada - Kulturni centar Kikinda, kojem je "Borba" u  saradnji sa "Večernjim Novostima" donirala 50 naslova i time obogatila biblioteku KC.

Direktorka KC Tanja Nožica, zbog čijeg entuzijazma su prostorije KC moderno opremljene salama za vežbanje, galerijom, svečanom salom, prostorijama za radionice, kao i bogatim kulturnim sadržajem, srdačno je dočekala članove Borbe, ističući da će se zajednička saradnja nastaviti i ubuduće.

- Saradnja sa redakcijom "Borbe" traje već godinu dana, kada smo potpisali Sporazum o saradnji. Svakog meseca nama stiže određeni broj primeraka koje mi delimo našim građanima. Jako mi je bilo drago kada su nas zvali i rekli da će nam pokloniti knjige, da ćemo oplemeniti i ubaciti još knjiga u ovu našu biblioteku. Verujem da će potrajati naša saradnja - izjavila je direktorka KC Tanja Nožica. 

Direktor "Borbe" Andrija Jorgić izjavio je prilikom posete da je jedna od ideja i organizovanje zajedničke izložbe, koja će biti posvećena upravo Kikindi.

- Izložbu ćemo opremiti sa bogatim materijalom iz naše novinske i fotodokumentacije. U ovom, 21. broju po redu predstavili smo upravo Kikindu, ali i došli da se upoznamo sa znamenitostima kojih ovaj grad itekako ima. Jedino što nam je žao, što nismo stigli da dođemo u novembru jer znamo da je to mesec koji se ovde zove "sovembar" po sovama, kojima je ovo najveće stanište u Evropi - rekao je Jorgić.

Besplatne primerke jedinog časopisa o kulturi dobili su i Kikinđani koji su se zatekli na glavnom gradskom trgu.

Prilikom posete redakcija je obišla i Narodni muzej Kikinde, gde je najveći utisak upravo ostavio skelet mamuta,star 500.000 godina,  poznatiji kao Kika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading