DANAS HITNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA ZBOG OMIKRON SOJA

Autor:

Vesti

01.12.2021

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa biće održana danas, potvrđeno je Tanjugu u vladi. Štab će zasedati u 15 sati.

DANAS HITNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA ZBOG OMIKRON SOJA

Foto: ST/P. DIVAC

Pojedini mediji preneli su da je Medicinski deo štaba zatražio sednicu sto pre, a zbog pojave novog omikron soja korona virusa, koji je registrovan i u Evropi.

Takođe, na stolu bi trebalo da se nađe i odluka o zimskom školskom raspustu.

Struka se zalaže da raspust počne ranije, a epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je pre nekoliko dana da bi raspust trebalo da krene ranije zbog dolaska naših ljudi iz inostranstva pred Božić.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

 


- Može doći do zaražavanja dece u školama. Situacija u školama je sada mirna jer smo presekli širenje virusa sa produženim raspustom, ali po povratku u školu brojevi su počeli da rastu. Još uvek nisu dostigli one koji su bili pre raspusta i pitanje je da li će dostići, ali proaktivno razmišljanje o tome da sprečimo širenje sada je sa pojavom omikrona postalo još više racionalno - rekao je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading