PODVIG LESKOVAČKIH LEKARA! Pacijentu iz Poljske napravili novu mokraćnu bešiku!

Autor:

Vesti

30.11.2021

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ope­ra­ci­ja tu­mo­rom za­hva­će­ne mo­krać­ne be­ši­ke i nje­na za­me­na "no­vom", ko­ja je ura­đe­na od debelog cre­va, pre dve nedelje je ura­đe­na u leskovačkoj Opštoj bolnici i to pacijentu iz Poljske.

PODVIG LESKOVAČKIH LEKARA! Pacijentu iz Poljske napravili novu mokraćnu bešiku!

Foto: pixabay.com

Operacija

Lekari kažu da je reč o jednoj od najsloženijih operacija u urologiji, a u leskovačkoj bolnici je deseta po redu.

Sedamdesetpetoogodišnjeg Ireneuš Rogala su operisali specijalista urologije Milan Petrović i doktor Slavoljub Mladenović, načelnik odeljenja. Operacija je trajala tri sata: izvađena je bešika zahvaćena tumorom, napravljena nova i bila je bukvalno beskrvna, kažu lekari.

- Za ovakve pacijente, jedini pravi lek je vađenje mokraćne bešike i pravljenje nove. Pacijent je odbio u Poljskoj da mu se ugrade stome i da nosi kesu. Tu vrstu operacije radimo već desetak godina i to zahvaljujući akademiku Hadžiđokiću, koji ima najveću seriju takvih zahvata u svetu - rečeno je u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Ireneuša danas otpuštaju iz bolnice, potpuno zdravog, bez brige da će mu se tumor vratiti. On će se sa suprugom vratiti u svoj Volbron, trideset kilometara od Krakova.

- Došao sam kao gost kod svog prijatelja u Nišu, Ljubiše Dičića, čija je supruga Poljakinja, dobio je obilno krvarenje, a on je preporučio da me pregleda doktor Milan. Bukvalno mi je spasio život, jer su meni, sa ugradnjom stome, u Poljskoj prognozirali svega dva meseca života - priča za Kurir ovaj čovek.

Pr­va slična ope­ra­ci­ja u sve­tu ura­đe­na je pre dvadesetak go­di­na, dok u Leskovcu već po­sto­ji vi­še­go­di­šnja prak­sa za­me­ne obo­le­le i ugra­đi­va­nje no­ve "be­ši­ke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading