HRVATI PIŠU! Gazda Nove i N1 u potpunosti raskrinkan: ŠOLAK UPISAN KAO MALTEŽANIN!

Autor: Republika

Vesti

29.11.2021

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun Dragan Šolak, čiji medijski kerberi poput portala Nova, istoimene televizije i N1 dananonoćno vode hajku protiv vlasti u Srbiji po nacionalnosti je Maltežanin!

HRVATI PIŠU! Gazda Nove i N1 u potpunosti raskrinkan: ŠOLAK UPISAN KAO MALTEŽANIN!

Foto: printscreen

Dragan Šolak, tajkun

Do ovog šokantnog otkrića došli su hrvatski mediji, konkretno portal "Imeprijal" koji je objavio tekst sa šokantnim naslovom: "Gazda Nove, N1, Telemarka u pariski registar upisan kao Maltežanin sa adresom u Švajcarskoj".

Hrvatski mediji pozivaju se na otkriće grupe svetskih istraživačkih novinara, koji su došli do Šolakovog imena u takozvanoj "Offshore Leaks" bazi, odnosno bazi onih čije kompanije posluju u takozvanim poreskim rajevima.

U tu bazu, kako navodi Imperijal, Šolak je dospeo kupovine malteškog državljanstva kao i zbog činjenice da su mnoge njegove kompanije osnovane i registrovane u egzotičnim destinacijama, poput, Sejšela.

Republika

Foto: printscreen

Hrvatski mediji objavili da je Šolak po nacionalnosti Maltežanin

- Princip poslovanja srpskog preduzetnika sa švajcarskom adresom i najluksuznijim nekretninama kako na Balkanu tako i na obali Ženevskog jezera, pa i na ostrvu milijardera kraj Majamija - svuda je isti. Osniva kompanije ne kao fizičko lice, već preko svojih drugih kompanija iz poreskih oaza i to na taj način da se profit sliva upravo u poreske rajeve. Zadnju investiciju obavio je u Francuskoj. Ne nazire mu se kraj... - piše između ostalog "Imperijal".

Pored iscrpnog nabrajanja Šolakovih firmi i njihovog poslovanja u poreskim rajevima  (Florida, Kipar, Malta...), portal detaljno razrađuje i način na koji funkcioniše Šolakova imperija.

- Porez se u poreskim rajevima ne plaća ako kompanije svoje poslovanje obavljaju na drugim teritorijama. Sa računa zemalja u kojima se obavlja poslovanje, što bi u Šolakovom slučaju značilo: Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora... uplaćuju su i milionski novčani iznosi koji potiču od prihoda poslovanja na nacionalnim tržištima medijskih, širokopojasnih, marketinških usluga.... Taj svetski model eksploatacije poreznih rajeva konzumira obilato i Šolak - kaže se između ostalog u tekstu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
acadeka

29.11.2021 12:50

boze mili iz lica mu izbija intelegencija. vidi se odma nacitan covek. pa cuavao ovce na malti.

Đurđa

29.11.2021 12:55

Замрзнути му сву имовину у Србији, ако је има, и покренути истрагу. Овде има кршења закона до неба,

sara

29.11.2021 13:15

Ovu nakazu teba oterati ,neka ide na Malti i oduzeti mu sve!!!!.

Alisa

29.11.2021 14:16

To mozda uopste nije Petar Marko Jakovljevic, nego neki veci izdajnik.