ZABELELA SE SRPSKA PLANINA: Evo gde su pale prve pahulje (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.11.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljama unazad slušamo najave kako će nas prvi sneg iznenaditi krajem novembra, a to se danas i dogodilo.

ZABELELA SE SRPSKA PLANINA: Evo gde su pale prve pahulje (VIDEO)

Foto: Promo

Prve pahulje pale su na Kopaoniku gde se već formirao i snežni pokrivač.

Prema aktuelnim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Kopaoniku su trenutno dva stepena ispod nule, ali je subjektivni osećaj znatno drugačiji.

 

 

Naime, kako brojke nalažu, građanima koji su danas na toj planini čini se kao da je teperatura zašla u veći minus - čak devet stepeni ispod nule.

Podsetimo, prema vremenskoj prognozi RHMZ, u Srbiji danas oblačno, vetrovito i sveže, ujutru i pre podne sa kišom, posle podne u većini mesta suvo, tokom noći ponovo mestimično sa slabom kišom.

Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno olujni, krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura od 0 do 8, najviša dnevna od 9 do 14, u Timočkoj Krajini oko 5 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prognoza za narednih sedam dana

Za vikend osetno toplije sa dnevnim temperaturama iznad proseka za ovaj period godine uz slab i umeren, u košavskom području i jak južni i jugoistočni vetar.

Pad temperature očekuje se početkom sledeće sedmice kada će na planinama padati sneg koji se ponegde očekuje i u nižim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading