HITNO UPOZORENJE RHMZ! Uključen NARANDŽASTI METEOALARM - košavsko područje očekuju udari olujnog vetra

Autor:

Vesti

26.11.2021

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje za košavsko područje na jak i olujni vetar!

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Uključen NARANDŽASTI METEOALARM - košavsko područje očekuju udari olujnog vetra

Foto: Tanjug/D. GOLL

Republicki Hidrometeoroloski Zavod objavio je danas upozorenje za košavsko područje na jak olujni vetar.

U toku dana, u košavskom području duvaće jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni jugoistočni vetar, navodi se u upozorenju.

Zbog vetra, na području Banata na snazi je narandžasti meteoalarm, dok je na području Beograda i Pomoravlja na snazi žuti meteoalarm.

Danas oblačno, vetrovito i sveže, pre podne kiša

U Srbiji danas oblačno, vetrovito i sveže, ujutru i pre podne sa kišom, posle podne u većini mesta suvo, tokom noći ponovo mestimično sa slabom kišom.


Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno olujni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 8, najviša dnevna od 9 do 14, u Timočkoj Krajini oko 5 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu oblačno, vetrovito i sveže, pre podne sa kišom, posle podne suvo, tokom noći ponovo povremeno sa slabom kišom. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura oko 6, najvisa dnevna oko 10 stepeni.

Sutra oblačno, do 17 C, na visokim planinama sneg

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno. Kiša se mestimično očekuje rano ujutro, kao i kasnije uveče i noću, dok će u toku dana biti uglavnom suvo, sa sunčanim intervalima. Na visokim planinama ponegde sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima i na jugu Banata jak, južni. Najniža temperatura od 1 do 9 stepeni C, a najviša od 10 do 17 C, u Timočkoj Krajini oko 7 C.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno. Rano ujutro kiša, u toku dana suvo sa sunčanim intervalima, a povremeno kratkotrajna kiša ponovo se očekuje uveče i tokom noći. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 6 C, a najviša oko 14 stepeni C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u nedelju očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom. U ponedeljak će biti hladnije, u većem delu zemlje uz postepeni prestanak padavina, a u Vojvodini i uz delimično razvedravanje, samo još ponegde kratkotrajna uz kišu i sneg.

U utorak se očekuje promenljivo oblačno i hladno sa sunčanim intervalima. Kratkotrajna susnežica i sneg očekuju se na severoistoku Srbije i u planinskim predelima. U sredu suvo i toplije, a od četvrtka oblačno s kišom, na planinama sa snegom, koji se krajem perioda uz novi pad temperature ponegde očekuje i u nižim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading