OD PONEDELJKA SVI ĐACI SE VRAĆAJU U ŠKOLSKE KLUPE: Nema više onlajn nastave, sve se vraća na staro

Autor: Republika

Vesti

26.11.2021

10:57

Učenici svih osnovnih i srednjih škola u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra nastavu će pohađati neposredno u školama, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

OD PONEDELJKA SVI ĐACI SE VRAĆAJU U ŠKOLSKE KLUPE: Nema više onlajn nastave, sve se vraća na staro

profimedia.rs

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz "Servisa za javno zdravlje", utvrđuje model nastave za škole u odredjenim jedinicama lokalne samouprave, prenosi Kurir.

Prema podacima "Servisa javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u nedelji od 19. novembra do 23. novembra 2021. broj dece školskog uzrasta od šest do 18 godina obolele od korona virusa bio je 918, odnosno 0,12 odsto.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je osam (0,02 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada s neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 (0,27 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i šest (0.02 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading