MK Group dodeljeno priznanje za doniranje hrane u 2021. godini: Nakon Carnexa, donacijama Flore, Sunoka i Agrounije završena velika akcija prikupljanja hrane!

Autor: Republika

Vesti

25.11.2021

11:57

Kompanija MK Group sa članicama dobitnik je priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2021. godini, koje dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo.

MK Group dodeljeno priznanje za doniranje hrane u 2021. godini: Nakon Carnexa, donacijama Flore, Sunoka i Agrounije završena velika akcija prikupljanja hrane!

Promo

Flora, Sunoko i Agrounija, kompanije članice MK Group, donirale su svoje proizvode u okviru inicijative „Spasimo hranu“ i Nacionalnog dana davanja, koji je ove godine posvećen prikupljanju hrane za najugroženije. Kampanju organizuju Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID.

Kompanija Flora je donirala preko dve hiljade konzervi svojih proizvoda od povrća, Sunoko tonu šećera, a Agrounija se priključila akciji sa 1,5 tonom jabuka i 300 litara sokova. Ovim donacijama prethodila je donacija kompanije Carnex, članice MK Group, koja je prva kompanija koja se priključila inicijativi.

- Kompanija Flora se rado prilključila akciji i donirala svoje proizvode za najugroženije slojeve društva. Kao društveno odgovorna kompanija, drago nam je što smo deo inicijative Spasimo hranu - istakao je Miloš Mijović, direktor kompanije MK Agriculture, koja je deo sistema MK Group, a pod čijim okriljem posluje kompanija Flora.

Promo

Miloš Mijović, direktor MK Agriculture

- Sunoko se trudi da osluškuje potrebe lokalnih zajednica u kojima posluje, a ta briga i odgovornost se najbolje pokazuju ličnim primerom. I ovoga puta smo pokazali da smo pouzdan partner društvu u rešavanju brojnih socijalnih problema - rekao je Slobodan Košutić, direktor kompanije Sunoko, članice MK Group.

- Kompanije koje posluju u okviru MK Group već duži niz godina nalaze se na listi najvećih donatora prehrambenih proizvoda, a tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, dodatno su povećale svoja davanja. Takođe, aktivno su se uključile i značajno doprinele koordiniranim naporima da pomognemo najugroženijim sugrađanima u okviru kampanje Spasimo hranu, spasimo humanost koju je pokrenula Koalicija za dobročinstvo. Kompanije članice MK Group svojim primerom govore u prilog činjenici da je poslovni sektor u velikoj meri vođen motivom da pomogne najugroženijim sugrađanima, te je stoga važno da se zajednički i koordirano zalažemo za dodatno unapređenje regulative u ovoj oblasti, koja bi između ostalog omogućila da se ukine PDV na donacije hrane, kako bi se manje hrane bespovratno uništavalo, a više stiglo do onih kojima je najpotrebnija - izjavio je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje.  

Promo

Priznanje za doniranje hrane - Ružica Nenezić, PR saradnik MK Group

Kompanije članice MK Group kontinuirano izdvajaju znatna novčana sredstava i učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama i donacijama. MK Group je bila među prvim kompanijama koja se u prethodnoj godini uključila u borbu protiv posledica izazvanih pandemijom koronavirusa izdvajanjem milion evra, prvenstveno za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama.

U svim lokalnim zajednicama u kojima je prisutna, samo tokom proteklih pet godina realizovala je više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti koja premašuje pet miliona evra. Kompanija je dobitnik prestižne VIRTUS nagrade na nacionalnom nivou, za realizovane projekte u prethodnoj godini, kao i nagrade Srpske asocijacije menadžera za Najodgovorniju kompaniju u Srbiji za 2020. godinu.

Komentari (0)

Loading