STIŽU SLAVE, A UZ TO I MAMURLUCI, GORUŠICE I KILOGRAMI: Travar Mirko ima najbolje rešenje - pravi prirodni lek

Autor:

Vesti

24.11.2021

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona kiselog kupusa kod Srba je već počela.

STIŽU SLAVE, A UZ TO I MAMURLUCI, GORUŠICE I KILOGRAMI: Travar Mirko ima najbolje rešenje - pravi prirodni lek

Foto: RINA

Tradicionalni delikates koji domaćice po starim recepturama spremaju već decenijama odličan je dodatak uz sva jela, prepun vitamina ali jedan njegov produkt odličan je za lečenje mamurluka. U rasol od kiselog kupusa kune se na stotine muškaraca jer upravo on im je pomogao da prežive dan posle pijanstva.

- Naši stari znali su da kažu da se i uzrok i rešenje za glavobolju nalaze u buretu. Tako da su zalihe već spremne za prijatelje. "Kiseli kupus i raso puni su vitamina C, E, K ali i vitamina U koji je važan za želudac. Nema ništa bolje nego kad se probudite mamurni, na prazan stomak popijete čašu rasola, a onda to isto ponovite popodne. Posle toga provereno ste spremni za novu rundu -  naglasio je za RINU travar Mirko Milinković.

Kao svetskim prvacima u praznovanju i poštovanju crveniih slova pred Srbima su udarnički dani kad nema granica u jelu i piću, međutim ovaj vredni travar pored rasola ima rešenje još jedno rešenje, koje je naravno, skriveno u korenju divljih biljaka.

Republika

Foto: RINA

Mirko Milinković

 

- Gardaševina ili zečijji trn koristi se nakon pijanstva. Kad se prepije valja skuvati čaj od njenog korena i pomoću njega se izbacuju sve štetene materije iz organizma. Ova biljka dobra je i za bubrege, jer reševa problem kamena i peska. Ukoliko se čaj redovno pije duži vremenski period, sve to odlazi kao rukom odnešeno - priča Mirko i ne izostavlja ni dobrobiti šuljevare kojoj samo ime kaže šta zapravo leči.

Republika

Foto: RINA

Mirko Milinković

Žene pak za svoje muževe imaju još jedan lek protiv mamurluka koji se krije u jakom, masnom doručku. Pržena slanina, pršuta i jaja idealni su da počnete dan nakon opijanja, a ako čak ni to ne pomaže, ostaje samo jedan savet – nemojte piti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading