KOVID PROPUSNICE 24 SATA?! Doktor Tiodorović direktno odgovorio na goruće pitanje: DA LI SU SCENE IZ BEČA I HOLANDIJE MOGUĆE U SRBIJI

Autor: Republika

Vesti

22.11.2021

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da je nije realno da kovid propusnice važe 24 sata.

KOVID PROPUSNICE 24 SATA?! Doktor Tiodorović direktno odgovorio na goruće pitanje: DA LI SU SCENE IZ BEČA I HOLANDIJE MOGUĆE U SRBIJI

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ

Doktor Branislav Tiodorović

- Ja sam za uvođenje kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kriznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće - rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

- Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da
to nije relano i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti
- dodao je Tiodorović za TV Prvu.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

- Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji - rekao je Tiodorović.

On je naglasio d aje od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte do 30 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

- Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi - ocenio je Tiodorović.

On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

- Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispored Skupštine? - upitao je Tiodorović kometarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ive

22.11.2021 09:59

Jel to znaci da ni komunalci nemaju pravo posle 20h uci u kafic i proveravati