OD SUTRA PROMENA VREMENA! Nakon današnjih 17 stepeni sledi ŠOK!

Autor:

Vesti

21.11.2021

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon današnjih maksimalnih 17 stepeni, sutra nas očekuje promena vremena.

OD SUTRA PROMENA VREMENA! Nakon današnjih 17 stepeni sledi ŠOK!

Foto: facebook.com/Djordje Djuric

Đorđe Đurić

U ponedeljak tokom dana biće povećanje oblačnosti. Pod uticajem ciklona sa zapadnog Mediterana očekuje se dalji pad vazdušnog pritiska, a već sredinom dana do zapada Srbije stići će i kiša - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Naoblačenje u toku sutrašnjeg dana biće samo uvod u ovaj vremenski obrt. Kiša će prvo početi na zapadu, a u popodnevnim časovima proširiće se na celu Srbiju. Maksimalna temperatura biće od 8 stepeni na severozapadu do 16 na jugoistoku zemlje. U Beogradu nas očekuje maksimalnih 12 stepeni.

Vreme za narednu nedelju

U utorak se ovaj trend nastavlja, pa nas očekuje pravi jesenju dan uz kišu u svim delovima Srbije, osim u Vojvodini gde će ostati suvo. Očekuju nas i blagi pad temperature, pa će maksimalne dnevne iznositi od 7 do 11 stepeni u zavisnosti od područja. Na planinama moguća susnežica i blagi sneg.

- U utorak se sa severa i severozapada se usled severnog visinskog strujanja očekuje prodor još svežije vazdušne mase, pa se uz oblačno i kišovito vreme očekuje i svežije u odnosu na prethodne dane - dodaje Đorđe Đurić.

U sredu nam ipak kišobrani neće trebati, ali nas opet očekuje prohladno vreme sa temperaturama od 6 do 10 stepeni.

- Nad Srbijom se očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena. Kako će jutro nad severom Srbijom biti vedro i maglovito, biće to i najhladniji deo Srbije, uz slab do umeren mraz, dok se u ostalim predelima Srbije zbog oblačnosti očekuje toplije jutro, naročito na jugu i istoku, gde se samo još ponegde očekuje i slaba kiša, a na planinama slab sneg - navodi meteorolog.

Kraj sedmice

Jak jugoistočni vetar u košavskom području iznenadiće nas u četvrtak, pa iako je blagi porast temperature ukazao na još jedan lep kraj nedelje, to ovog puta neće biti slučaj, jer u petak ponovo sledi naoblačenje i kiša koja će se nastaviti na oba dana vikenda.

- Temperatura će od četvrtka do nedelje biti vrlo slična, a kretaće se od 8 do 14 stepeni - dodaje meteorolog.

Tokom cele naredne sedmice pratiće nas promenljivo vreme sa povremeno sa kišom i jakim vetrom. Ipak, kako Đurić najavljuje, u nižim predelima pravi zimski scenario ne očekuje nas sve do kraja novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading