MINISTARSTVO ZDRAVLJA POZIVA LEKARE DA OSTANU U SVOJOJ ZEMLJI: Otvoren konkurs za medicinski kadar

Autor:

Vesti

16.11.2021

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskladu sa čvrstim opredeljenjem Ministarstva zdravlja u pravcu kadrovskog osnaživanja i unapređenja profesionalne strukture zaposlenih zdravstvenih radnika u našem zdravstvenom sistemu, ovim putem obaveštavamo javnost da će ove godine, pored nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, biti realizovano i zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek iznad 8,00, stoji u saopštenju ministarstva zdravlja.

MINISTARSTVO ZDRAVLJA POZIVA LEKARE DA OSTANU U SVOJOJ ZEMLJI: Otvoren konkurs za medicinski kadar

Foto: instagram.com/avucic

 

Namera resornog ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara. Ovim putem pozivamo mlade lekare da se prijave, i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana.

Detalji konkursa kao i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministartva zdravlja www.zdravlje.gov.rs

Pored zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničar sa odličnim uspehom.

Od 2014.godine, Ministarstvo zdravlja je u zdravstvenim ustanovama zaposlilo  blizu 30.000 zdravstvenih radnika, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sone

16.11.2021 07:04

Savet deci koja zavrsavaju skole: Srbija ima sansu da dostigne Nemacku po standardu za jedno 30-40 godina. Vi nemate vremena da to cekate zato idite odavde da bi ziveli ko ljudi, a ne da bi prezivljavali.