Kovačević: Pozvaćemo mlade iz celog sveta da se školuju u Srbiji

Autor:

Vesti

13.11.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrta nedelja "Znanje i učenje" od 10. do 18. decembra na Svetskoj izložbi.

Foto: Promo

 

Više od 60 predstavnika kompanija, obrazovnih ustanova, fakulteta, visokih strukovnih škola, instituta i naučno-tehnoloških parkova iz Srbije učestvovaće na četvrtoj tematskoj nedelji "Znanje i učenje" na Ekspo 2020 Dubai.

Delegacija Srbije predstaviće svetskoj javnosti od 10. do 18. decembra naša dostignuća u razvoju novih metodologija, instrumenata i obrazaca u obrazovanju za budućnost, kaže Mirjana Kovačević rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS i direktorka Poslovne akademije Privredne komore Srbije.

- Želja nam je da u ovoj tematskoj nedelji predstavimo naša dostignuća i postignuća u razvoju novih metodologija, instrumenata i obrazaca u obrazovanju za budućnost. Akcenat našeg predstavljanja biće inovacije, veštačka inteligencija, digitalizacija u obrazovanju, dualni model stručnog obrazovanja i druge teme koje su relevantne za sve nivoe obrazovanja, počev od predškolskog pa do doktorskih studija i naučnih istraživanja - izjavila je Kovačevićeva.

Republika

Foto: Promo

Mirjana Kovačević

Predstavnici Srbije će na 4. tematskoj nedelji u Dubaiju ukazati na neophodnost saradnje sektora obrazovanja i privrede. 

- Pored toga, želimo i da predstavimo naše obrazovne ustanove i institucije, pokažemo da nudimo dobre uslove i mogućnosti obrazovanja, i pozovemo mlade drugih zemalja da se u to uvere i razvoj svoje karijere planiraju i nastave na našim visokoobrazovnim ustanovama - navodi Kovačevićeva. 

Privredna delegacije Srbije predstaviće svoje inovacije u sektoru edukacije na B2B sastancima sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i predstavnicima više od 190 zemalja učesnica Svetske izložbe.

Učešće na Ekspo-u privrednicima iz Srbije omogućeno je uz povlašćene uslove: besplatnu avio kartu i lokalne transfere, smeštaj po povlašćenim cenama, kao i besplatno korišćenje Biznis haba Srbije u slobodnoj zoni Južni Dubai.

Prijavljivanje za 5. tematsku nedelju do 28. novembra

PKS je pozvala kompanije, institucije i organizacije da se prijave za učešće na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe ''Putovanja i povezanost''. Delegacija Srbije učestvovaće na ovoj tematskoj nedelji od 7. do 15. januara 2022. godine. Prijavljivanje je do 28. novembra. Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i da ih pošalju na mejl turizam@pks.rs. Upitnici i ostale neophodne informacije na: pks.rs/dubai-expo-2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefa

13.11.2021 11:12

Treba obnoviti studiranje studentima iz nesvrstanih i nerazvijenih zemalja.