AKO KUPITE AUTO U OVOJ BOJI, TO ĆE VAM UBITI CENU KAD GA BUDETE PRODAVALI: Evo koje boje su najpoželjnije, a koje trn u oku

Autor:

Vesti

13.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analiza najponatijih nemačkih platformi za prodaju automobila, koju je sproveo jedan regionalni profilisani medij, pokazalo je da će automobili u ljubičastoj boji izgubiti na ceni za čak oko 27% u odnosu na prosečnu cenu vozila iste vrste i performansi.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Osim toga, ukoliko je automobil srebrne boje on gubi 25%, zlatni oko 23%, crveni 11%, plavi 10% i na kraju zeleni tek 1%.

- Možda je crvena odličan izbor za Ferari, ali ako kupujete poslovnu limuzinu poput Volksvagen Pasata ili BMW-a serije 5, ta boja je neprikladna, odnosno doneće vam glavobolje pri prodaji - navode u najpoznatijoj nemačkoj platformi za prodaju polovnih automobila Mobile.de.

Nećete pogrešiti ako kupite narandžasto vozilo, jer ona donosi oko 5% višu cenu od proseka pri prodaji vozila, još su bolji izbor bela sa 6%, crna sa 10%, siva sa 10%i žuta sa 13%.

Sa ove platforme su primetili da se isti automobili sa živopisnijim bojama mnogo manje gledaju na internet oglasima nego oni sa neutralnijim bojama poput sive ili crne.

Ovi stručnjaci upozoravaju da prilikom kupovime ipak uvek imate na umu da boja mora odgovarati klasi automobila, odnosno prosecima - ako želite dobro da prodate polovno vozilo.

Izbegavajte i boje u trendu, koje su u modi neko vreme, ali brzo će postati trn u oku...
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sudija

13.11.2021 15:32

Čovek zvani Žuti kupio ružan zeleni auto, dovezao kući, žena videla i reče : PA GDE ZELENI, CRNI ŽUTI !!!