IMATE ROK JOŠ NEKOLIKO DANA ZA PLAĆANJE! Ako to ne uradite, KAZNA JE I DO 50.000 DINARA!

Autor: Republika

Vesti

09.11.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za plaćanje poreza na imovinu za četvrti kvartal ove godine ističe 15. novembra, i ukoliko se ova obaveza ne uplati na vreme država će papreno naplatiti svaki dan kašnjenja.

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

Rok za plaćanje poreza je 15. novembar

Sekretarijat za javne prihode obavestio je poreske obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. novembar rok za uplatu obaveze za četvrti kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2021. godinu. Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

Za sve potrebne informacije građani se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana od 8 do 14 časova izuzev srede, kada se mogu obratiti od 8 do 18.30 časova.

Stručnjaci preporučuju da se građanima ne isplati da prekoračuju rokove jer pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata (9 odsto) ali i kazna od 50.000 dinara. Tu kaznu mogu da plate i oni koji još uvek nisu izmirili obaveze za prethodni kvartal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Poreski obveznik

09.11.2021 12:27

Nego jel Željko Mitrović platio dug koji ima na ime poreza...i jel neko proverio poreske prijave ovih što kupuju stanove u BgH20 za keš...Samo pitam. I mogao bih ovako da nabrajam do sutra. Mlati se prazna slama sa pretnjama običnim ljudima koji duguju po par hiljada dinara i koji neće jesti da bi platili ovaj porez državi. Što ne piše tekst o miljenicima srbije koji ne izmiruju svoje dugove prema državi, to nije interesantno.

Odgovori 109 9
BreDragan

09.11.2021 15:25

@Poreski obveznik - Ti nećeš jesti 10 dana i platićeš porez. A Željko i slični bi trebalo da gladuju 50 do 100 godina s obzi rom na visinu dugovanja i sigurno bi umrli što je nehumano.

Odgovori 39 4
Stevan

10.11.2021 00:50

Zašto se porez plaća unapred,,pa mi svi plate,penzije primamo mesec dana unazad.Zna se kome se plaća unapred.

Gile

10.11.2021 05:47

Neka poreska uprava obavesti ko koliko duguje ili je u pretplati a ne da samo zaplašuje narod svojim Neradin i debilizmom