PRETI IM GUBITAK LICENCE ZBOG "IVERMEKTINA"! LKS pokrenula postupak protiv 18 lekara jer su obolele od korone lečili lekom za stoku!

Autor:

Vesti

07.11.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti, pokrenula postupak pred sudovima časti LKS protiv 18 lekara za koje postoji osnovana sumnja da su savetovali i lečili pacijente od Kovid 19 lekom "ivermektin".

Republika

Foto: Printskrin

Lekarska komora Srbije apeluje da se usluge i saveti traže u registrovanim državnim i privatnim ustanovama 

Preti im gubitak licence zbog ivermektina.

Nakon okončanja postupka, javnost će biti obaveštena o donetoj presudi.

Lekarska komora Srbije još jednom apeluje na građane da zdravstvene usluge i savete traže isključivo u registrovanim državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama.

- Lekari koji su članovi Lekarske komore Srbije moći će da odgovaraju pred Sudom časti i Etičkim odborom, a ostali će biti u nadležnosti drugih organa Republike Srbije. Kroz saradnju sa zdravstvenom inspekcijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, Lekarska komora Srbije će preduzeti sve dalje potrebne aktivnosti. Lekarska komora Srbije apeluje na građane da zdravstvene usluge i savete traže isključivo u registrovanim državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama - saopšteno je ranije iz Lekarske komore Srbije.

Zakon o zdravstvenoj zaštiti propisuje da je "zabranjeno pružanje zdravstvene zaštite od strane zdravstvenog radnika van zdravstvene ustanove, odnosno privatne prakse" (Zakon o zdravstvenoj zaštiti, "Sl. glasnik RS", br 25/2019, stav 2. člana 160).

Zakon predviđa dalje da "ako zdravstveni radnik postupi u suprotnosti sa stavom 2. ovog člana, nadležna komora zdravstvenih radnika zdravstvenom radniku oduzima licencu, u skladu sa zakonom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Duksi

07.11.2021 12:04

Nadrilekari.