DA LI ĆE UGOSTITELJI PREŽIVETI KOVID PROPUSNICE? Stojanović: Neki objekti će biti PRIMORANI da skrate radno vreme!

Autor:

Vesti

05.11.2021

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova odluka kriznog štaba da kovid sertifikati od ponedeljka važe od 20 časova za boravak u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uticaće na to da neki objekti dodatno skrate radno vreme na 20 sati.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Foto: Ilustracija

Zoran Stojanović, potpredsednik Udruženja ugostitelja Srbije, rekao je za Kurir da su pojedini ugostiteljski objekti morali da skrate radno vreme posle odluke o uvođenju kovid propusnica, ali da ta odluka nikako ne ide u prilog njihovom poslovanju.

- Meni koji se bavim ovom delatnošću, ali i svima ostalima ne odgovara skraćenje radnog vremena, jer nam je potrebno da radimo što duže. Smatram da će kovid propusnice podstaknuti goste i zaposlene da se vakcinišu, ali zbog tih odluka dok se ne poveća odziv za vakcinaciju neki objekti će biti primorani da skrate radno vreme - rekao je Stojanović za "Kurir".

Podsetimo, pomoćnik ministra zdravlja Srbije za inspekcijske poslove Goran Stamenković rekao je da se 26. oktobra primena kovid propusnica tokom noći poštovala, ali i da su mnogi ugostiteljski objekti sami prestali da rade u 22 sata.

- Ta je slika zabeležena je širom Srbije, od Vranja do Subotice. U ponedeljak, 25. oktobra, uveče počelo je kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima posle 22 sata, a koji nemaju kovid propusnicu - istakao je Stamenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Crni

05.11.2021 19:54

Kovid propusnice nece niti mogu da zaustave virus niti ce "naterati" ljude da se vakcinisu. Sigurno ce mnogi skratiti vreme a verovatno ce neki i morati da zatvore lokale. Sto se mene tice iz principa a bogami i Zakona RS necu da svoje licne podatke dajem na izvolte svima redom. Licna karta sadrzi bitne podatke izvod iz zdravstvenog kartona je tajna i samo sudskom odlukom bez mog pristanka moze neko imati uvid, da li sam vakcinisan je deo zdravstvenog kartona, tu je i neovlasceno prikupljanje i obrada podataka itd. Gotovo avi moji drugovi i poznanici su istog misljenja koje sam naveo tj da nece vaditi propusnice niti ici na mesta gde traze jer je protivzakonito bez mog pristanka a nemaju ga pogotovu sto moze da se izvadi u posti!!!! Apsolutno protivzakonito.

Anđela

06.11.2021 14:15

Ugostitelji štrajkuju?