PONOVO UPALJEN METEO ALARM! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Stižu pljuskovi sa grmljavinom, na udaru OVI DELOVI Srbije!

Autor:

Vesti

05.11.2021

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod objavio najnovije hidrološko upozorenje, a u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Nakon nedelju dana lepog vremena vratila se kiša, a posle podne u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije mestimično će doći do kiše i pljuskova, koji će na zapadu ponegde da budu praćeni grmljavinom. Velike količine kiše utiču i na vodostaj reka, te je Republički hidrometeorološki zavod objavio najnovije hidrološko upozorenje.

- Na slivovima Jarna, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama, vodostaji će da budu u umerenom porastu do 6. novembra i kretaće se ispod upozoravajućih nivoa - navedeno je u upozorenju.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

Drina, Kolubara sa pritokama, Lim i Jadar označene su žutom bojom, što znači da je porast vodostaja značajan. Takav porast vodostaja mogao bi da zahteva preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate akrivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Potrebno je da nastavite da se informišete o očekivanim meteorološkim uslovima i da ne preduzimate nepotrebne rizike - navedeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading