RHMZ UPOZORENJE: Očekuju nas obilne padavine, moguće izlivanje reka

Autor:

Vesti

05.11.2021

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se ujutro i pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju obilne padavine - od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

Republika

Foto: e-stock/D. MILOVANOV

Ilustracija

 

Na području Beograda očekuju se obilne padavine oko 30 mm za 12 sati, u pojedinim delovima grada i više, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ.


Za područje Banata, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja uključen je narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme.

RHMZ je takođe upozorio danas da će na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji biti u umerenom i većem porastu od danas do 7. novembra.


Postoji mogućnost približavanja upozoravajućim nivoima i pojave lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima tih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Mokri kolovozi, smanjena vidljivost

Vozače će danas u pojedinim krajevima Srbije pratiti kiša, a povremeno i jači pljuskovi, koji će doneti mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Niska oblačnost i magla dodatno smanjuju vidljivost, a i odroni su zbog ovakvog vremena učestaliji.

Slivanje vode sa useka u klisurama nanosi zemlju na kolovoz što dodano utiče na proklizavanje vozila, a potom smanjuje stabilnost vozila i dosta produžava zaustavnim put, dodaje se u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading