Zlatni orden "Svete majke Anastasije" za najbolje majke (FOTO)

Autor:

Vesti

31.10.2021

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saradnji sa hramom Svete Petke, a uz blagoslov Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija, Fondacija "Dajana Paunović" ustanovila je zlatni orden "Svete majke Anastasije" koji će, od oktobra 2022. godine biti dodeljivan izabranim majkama sa troje i više dece koje daju poseban doprinos našoj zajednici.

Republika

Foto: Patrijaršija

 

U dogovoru sa starešinstvom hrama Svetke Petke, koji se nalazi na području opštine Čukarica, 27. oktobra 2022. godine Fondacija će dodeliti tri zlatna ordena najzaslužnijim majkama, koje će biti odabrane odlukom posebno formirane komisije.

Odluka o dobtnicama ordena biće donesena po unapred određenim kriterijumima koji su u duhu pravoslavne vere i vaspitavanja potomstva.

- S obzirom da je u radu na terenu Fondacija jasno uočila da je negtivni prirodni priraštaj najveći problem budućnosti i opstanka srpskog naroda, ovom inicijativom, a uz podršku Patrijarha Porfirija, čitave SPC i šire društvene zajednice, želimo da damo svoj doprinos rešavanju ovog gorućeg izazova - poručila je osnivačica Fondacije Dajana Paunović.

Ona je precizirala da je prvobitno bilo zamišljeno da se ordenje dedeljuje samo pri hramu Svetke Petke u Rušnju, ali da je Fondacija već sada dobila više poziva da se akcija proširi i na druge hramove i eparhije SPC.

- Zahvaljujući velikom interesovanju starešinstava hramova u Beogradu, ali i iz drugih eparhija širom naše pomesne Crkve, odlučili smo da ovu akciju podignemo na viši nacionalni nivo, sa idejom da se u svim krajevima naše otadžbine, i na prostorima gde danas živi srpski narod, dodeljuju zlatni ordeni najzaslužnijim majkama današnjice. Te žene, koje daju nemerljiv doprinos opstanku i napretku našeg naroda, zaslužuju da dobiju javno priznanje i društvenu vidljivost kako bi poslužile kao svetli primer i uzor svim onim porodicama koje sada imaju manje od troje dece, a koje imaju mogućnosti za proširenje - zaključila je Paunovićeva.  

Fondacija "Dajana Paunović" aktivno se bavi humanitarnim radom i ekonomskim osnaživanjem ugroženih grupa žena, kao i koncipiranjem i aktivnim promovisanjem mera populacione politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milos

31.10.2021 17:00

Sve pohvale za Dajanu zena zmaj!

Mila

01.11.2021 06:40

Sto samo majkama, treba da se ustanovi i za udruzenja, dr, humaniste koji pomazu tim majkama..