Svečano otvorena ski-sezona na Staroj planini

Autor: Republika

Vesti

15.12.2017

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manifestacijom "Ski opening 2017" danas je zvanično otvorena zimska sezona na Staroj planini. Organizatori manifestacije su JP Stara planina, JP Skijališta Srbije i "Stara planina Resort".

RepublikaFoto: Promo foto
Dejan Ćika

Ljubitelji zimskih sportova iz zemlje i regiona i ove zime će uživati na snežnim stazama turističkog centra, a kapaciteti hotela "Stara planina" su popunjeni.

Direktor JP Stara planina Miloš Adamović je istakao: "Ova destinacija predstavlja veliki turistički i investicioni potencijal. Izgradnja modernog turističkog centra i investiranje u ovakvu planinu je moguće, poželjno i isplativo." Potencijal planine ukazuje na mogućnost turizma preko cele godine, zato je  u planu proširenje smeštajnih kapaciteta, izgradnja novog hotela, prodavnica, restorana i pratećih zabavnih i sportskih sadržaja.  

RepublikaFoto: Promo foto
Miloš Adamović

Na lokacijama u blizini hotela započeta je izgradnja adrenalinskog parka i teniskih terena, koji će biti završeni u proleće iduće godine, i biće spremni za letnju sezonu. U toku je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, čime će se dodatno infrastrukturno opremiti građevinske parcele na ovoj lokaciji i na taj način pripremiti za investitore.  U planu je izgradnja još jednog dalekovoda i proširenje sistema vodosnabdevanja, čime će se stvoriti osnova za dalji razvoj turističkog centra.

RepublikaFoto: Promo foto
Kapaciteti hotela "Stara planina" popunjeni

Direktor preduzeća "Stara planina Resort" Goran Karadžić sa ponosom ističe:  "Kapaciteti hotela su iznad očekivanja kada je reč o popunjenosti, a  priliv stranih turista i organizovanih grupa je sve obimniji. U ovoj godini imamo popunjenost od 50.000 noćenja, a u odnosu sa prošlu godinu zimska sezona je za oko 50% više rezervisana. U hotelu se permanentno radi na unapređivanju usluge i enterijera, jer nam je cilj da naši gosti budu zadovoljni. U ovoj godini počela je s radom najsavremenija digitalna meteorološka stanica, urađena je revitalizacija tri putna pravca sa adekvatnom signalizacijom, imamo mogućnost dolaska helikopterom na mobilni heliodrom, i sa ponosom možemo da kažemo da smo preuzeli vođenje državnog hotela u vlasništvu EPS-a "Babin zub" koji počinje sa radom od danas."

- Hotel "Babin zub" na raspolaganju je turistima od danas sa 20 soba i dva apartmana odnosno 60 ležajeva. Cene su u rasponu od 2.650-4.000 dinara u toku ski sezone, a rezervacije se vrše preko hotela "Stara planina" - izjavio je direktor hotela Tomica Ratković. 

RepublikaFoto: Promo foto
Atmosfera na skijalištu

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika rekao je: "Skijaška sezona na Staroj planini zvanično je počela juče, 14. decembra. Skijališta Srbije su skijašima i borderima za početak sezone obezbedila dva dana besplatnog skijanja, dok će tokom druga dva dana openinga ski-karte biti na popustu od 70 odsto. Trenutno u ovom ski-centru radi gondola sa pratećim stazama, na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega. Sistemi za veštačko osnežavanje rade kada god za to ima uslova, odnosno kada je temperatura ispod -3 °C, pa se nadamo da ćemo uskoro moći da pustimo i ostatak skijališta u rad."

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Karadžić

Za ovu zimsku sezonu Skijališta Srbije su ski-poligon premestila na novu lokaciju, u blizini hotela ka gondoli, kako bi skijašima početnicima i najmlađima bilo što jednostavnije da uče svoje prve skijaške korake. Takođe, na ovoj planini je postavljena još jedna zimsko-letnja atrakcija za decu – reč je o kuli sa toboganom, koju će najmlađi moći da koriste tokom cele godine.  Ove sezone će skijaši i borderi moći da iskoriste promotivne periode u okviru promocije "Tvoja ski-zona", kada će se prodavati trodnevne i četvorodnevne karte sa popustom od 20 odsto. Prvi termin je od 25. januara, nakon čega slede još tri termina tokom sezone. Radno vreme skijališta je od 9 do 15.30 časova.

RepublikaFoto: Promo foto
Ski poligon na novoj lokaciji

Organizatori ističu da su u toku marketinške aktivnosti na domaćem i inostranom investicionom tržištu, pomoću kojih se ova destinacija promoviše i približava  potencijalnim investitorima. Cilj je da ovaj deo Srbije za turiste postane razvijena i atraktivna turistička destinacija, a za investitore zanimljiva i isplativa investiciona lokacija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading