ISKORISTITE LEPO VREME SLEDEĆA 2 DANA: Od utorka kreće dramatična promena - zahlađenje, kiše, oluje...

Autor:

Vesti

30.10.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos sunčanom danu i pravoj prolećnoj temperaturi tokom dana, mnogi će se danas boriti sa vetrom a tu spadaju i građani Beograda, a takvi vremenski uslovi zadržaće se do ponedeljka.

Republika

Foto: S.T. /Đ. KOJADINOVIĆ

Ilustracija

- Košava će duvati u Pomoravlju, Podunavlju, u Vojvodini, Beogradu i u Braničarskom okrugu - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

On je naglasio da se košava očekuje i u ostatku vikenda, kada će duvati umeren do jak jugoistočni vetar. Takvo vreme se nastavlja i prvoga dana naredne nedelje a najači vetar će biti na jugu Banata i na području Vršca, piše Blic.

Meterorolog objašnjava da se ne radi ni o kakvoj posebnoj pojavi koja bi trebal izazove zabrinutost već da je sve potpuno uobičajeno.

Uprkos vetru, ista temperatura će se zadržati do kraja vikenda kada se očekuje prijatno i toplo vreme od 15 do 20 stepeni što je oko proseka za kraj oktobra.

Meteorolog objašnjava da će se zbog jačine vetra steći utisak da je hladnije nego što će zapravo biti.

Vetrovito vreme nastavlja se do ponodeljka, a u utorak stiže promena.

Utorak će biti vetrovit praćen padavinama. Ali imajući u vidu da ćemo biti pod uticajem ciklona ovoga dana se očekuje prolazna kiša, a jak vetar oslabiće krajem dana, objašnjava meteorolog Đurić.

U sredu sledi predah od kiše, kada će biti suvo i vetrovito, a pasdavine se nastavljaju opet u četvrtak.

Ono što meteorolog naglašava jeste da se u narednom periodu očekuje košava ali je dobro to što nas sa njom očekuje i čistiji vazduh.

Posle četvrtaka ponovo se nastavlja kiša sa vetrom u većini predela čirom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading