MINISTAR LONČAR: Kompanija Meser prijatelj, omogućila stabilno i sigurno snabdevanje kiseonikom

Autor: Republika

Vesti

28.10.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je danas, prilikom otvaranja nove punionice specijalnih gasova kompanije Meser Tehnogas u Pančevu, da je kompanija Meser toliko velika i značajna da može da radi bilo gde u svetu izabrala da radi u Srbiji, i zajedno sa našim zdravstvenim radnicima koji ulažu izuzetne napore u zbrinjavanju i lečenju obolelih od koronavirusa, spašava živote naših građana.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar

- Srbija je, zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije Meser, uspela ono što mnoge zemlje nisu - obezbedila je sigurno, kontinuirano i stabilno snabdevanje kiseonikom za sve bolnice, koje usled epidemije i drastično povećanih potreba, danas za lečenje najtežih bolesnika koriste dnevno, dakle za jedan dan, onoliko kiseonika koliko su pre koristile za šest, sedam meseci - rekao je ministar zdravlja.

Lončar je istakao i to da je kompanija Meser u toku epidemije korona virusa obavila i proširenje podstanica za snabdevanje, adaptiranje instalacija centralnog snabdevanja, odnosno instaliranje novih 17 rezervoara u bolnicama u Srbiji, čime je doprinos kompanije Meser naporima države Srbije da se korona virus stavi pod kontrolu i pobedi veoma značajan.

- Moram istaći da mi je kao lekaru izuzetno važno što u kompaniji Meser imamo prijatelja na kojeg možemo da računamo, u interesu naših pacijenata, građana Srbije. A kao predstavniku Vlade Republike Srbije, želim da naglasim i to da kompanija Meser danas medicinski kiseonik iz Smedereva izvozi u više od deset zemalja regiona i širom Evrope. To je uspeh čitave zemlje. Jer kada jedan Meser, kompanija velikog ugleda i renomea u Evropi, uspešno posluje u Srbiji, kada proširuje svoje kapacitete ovde, to je veoma jasan signal svim drugim kompanijama, da je Srbija stabilna zemlja, da njena ekonomija raste, da su investitori dobrodošli - istakao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading