DR KON TRAŽI DA KOVID PROPUSNICE VAŽE 24 SATA: Ne zanimaju ga protesti, i vakcinacija da se ubrza

Autor:

Vesti

28.10.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi se zaustavila epidemija, dve stvari moraju da idu paralelno - s jedne strane 24 sata kovid propusnice, a sa druge ubrzana vakcinacija, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Predrag Kon

On je rekao da je činjenica da važenje kovid propusnica posle 22 sata "nije i neće moći da se pokaže dovoljnim" i istakao da bez ozbiljnih restriktivnijih mera nema naglog opadanja broja novoobolelih.

- Medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata i nema nikakve podele po tom pitanju, čitav medicinski deo to potpuno podržava - rekao je Kon za TV Tanjug.

On je rekao da pojedini nemiri i protesti koji se održavaju zbog uvedenih kovid propusnica, "uopšte nisu bitni u ovom trenutku".

- Moramo obezbediti našim zdravstvenim radnicima da mogu da rade, a u ovakvom tempu, oni su toliko zasuti da će biti propusta i nemogućnosti zakazivanja kašnjenja nekih non-kovid stanja. Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj umrlih - naglasio je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading