PLJUŠTE KAZNE ZBOG KOVID PROPUSNICA: Ovo je jedina utešna okolnost za neodgovorne ugostitelje!

Autor: Republika

Vesti

27.10.2021

14:05

Tokom sinoćnje provere poštovanja protivepidemijskih mera u Beogradu kontrolisano je šest ugostiteljskih objekata u Bulevaru kralja Aleksandra i na Ada Huji, a u tri je utvrđeno nepoštovanje mera.

Tanjug/R. PRELIĆ, Beoinfo, Republika,rs

Ugostiteljski objekti u Beogradu kontrolisani u sklopu protiepidemijskih mera

Kako su za Telegraf poručili iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, izdata su tri prekršajna naloga u iznosu od po 300.000 dinara za pravna lica i tri prekršajna naloga u iznosu od po 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu.

Kako su objasnili, previđene kazne moguće je prepoloviti ukoliko se izvrši plaćanje u roku od osam dana.

- Kazne se nikada ne naplaćuju na licu mesta, već se, ukoliko se steknu zakonski uslovi, prekršajni nalog može izdati na licu mesta, a prekršilac zaprećeni iznos uplaćuje na račun grada. Ukoliko se kazna plati u roku do osam dana, plaća se pola iznosa na koji glasi prekršajni nalog - stoji u odgovorima Sekretarijata.

Podsetimo, kazne za nepoštovanje najnovijih protivepidemijskih mera na snazi su od ponedeljka 25. oktobra.

Za pravna lica zaprećena je kazna od 300.000 dinara, kazna od 150.000 dinara za preduzetnika, od 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu, a sumom od 30.000 biće kažnjavani "kovid redari", tj. odgovorna lica za sprovođenje mera, dok će sa 5.000 dinara biti kažnjeno fizičko lice koje prekrši mere.

Komentari (0)

Loading